Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Kassi ronimispuu ja muud asjad

Pühapäevane ennelõuna möödus korteri koristamise ja kassi ronimispuu ehitamise tähe all. Kui esimeses tegevuses pole midagi üleloomulikku, siis teist pole ma kunagi enne oma elus ette võtnud. Põhjus ronimispuu ehitamiseks on aga see, et meie Kasutu Meow muudkui kriibib diivanit (millest küll kahju poleks, sest diivan on niikuinii saast) ja minu laptopi kotti (millest mul küll kahju on) ning turnib mööda kappe tegevuse puuduses. Ja kui Ode leidis ühest Lemmikust kassi ronimispuu tegemise õpetuse, oli lastel otsus valmis: vaja meie kassile ka selline teha. Oma elu lihtsustamiseks vaatasin korra ka loomapoodi: seal maksab kassi ronimispuu üle 600 krooni!!! Jah, vaja ikka ise teha.

Käisime siis täna Vaibaparadiisis ning küsisime sealt ühe 2-meetrise vaibatoru (näeb välja nagu hiiglaslik WC-paberi rulli sees olev toru ja saime selle tasuta). Samuti saime sealt hunniku vaibatükke, millega seda toru katta, et Kasutul ikka mõnus ronida oleks. Enamik tükke oli tasuta, aga ostsime ka kaks 10-kroonist rulli ehk tegime investeeringu 20 krooni kassi ronimispuusse.

Suurim investeering oli 3 tuubi Moment liimi (75 krooni), millega vaibatükid toru peale kleepida. Võibolla on ka mingit odvamat ja mõistlikumat liimi, kuid jäime Momendi juurde, sest seda sai kodulähedasest poest.

Kassi ronimispuu juurde kuulub ka alusplaat (kodus oli olemas üks sobiv kapitükk) ja üleval olev pesa (tasuta saadud puust kast Säästumarketist). Osta tuleb veel ülipikki naelu (ei tea veel, palju maksavad), mis siis ringikujuliselt alusplaadi sisse lüüa ja toru nende peale paigutada, nii et naelad toru püsti hoiavad. Oletan, et koguinvesteering ronimispuusse jääb alla 200 krooni (ehkki naelad on päris kallid).

Tänase päeva töö oli toru vaibatükkidega katmine ja tulemuse kuivada laskmine. Kui me kleepimisega parasjagu ametis olime, tuli laste isa meile külla. Ta oli vist mõnevõrra häiritud, et kõik kassipuu ümber möllasid, ja läks varsti ära.

Ronimispuu tuli veel kõvasti kinni mähkida, et vaip mitte toru küljest ei eralduks, vaid sinna kenasti kinni jääks. Kasutasin selleks oma köit alpinismivarustuse kotist :) Praegu seisab ronimispuu rõdul, sest liim haiseb veel.

Õhtul oli Leivo sünnipäev vol 1, mis seekord seisnes juturääkimises. Mul on nende juttude üle väga hea meel, ja ükskord tuleb sünnipäeva tähistamine Argentiinas niikuinii!

Aga vist oli nii, et mu organism oli alateadlikult alkoholitarbimiseks valmistunud - igatahes jõime pärast minu kojujõudmist Mammuga kahe peale ära liitri jõhvikasiidrit :) Rääkisime selle juures tema sugulastest ja leppisime kokku, et kui tema õel Veeral tuleb 80. sünnipäev (26. juunil), siis lähme koos lastega Tartusse talle külla ning ühtlasi külastame siis kõiki Mammu Tartu-sugulasi.

Laupäeval aga käisin lastega maal. Lund on hullult palju, kõik on jubejube ilus. Vanaema on kõik maakassid paksuks söötnud, ja isegi üks naabrikõuts on meie juurde kostile kolinud. Või hoopis k***le, sest meil on ju kolm kiisut :) Vanaema oli üpris terve ja käbe (võrreldes viimase aja üldseisuga). Rääkis, et vahepeal oli ta täitsa segi olnud, näinud öösel õudusunenägusid ja luupainajaid ja elanud neisse nii sisse, et tahtnud näiteks köögiakna puruks lüüa, et õuduste eest põgenema pääseda - aga tulnud siis, halg juba käes,  õnneks mõistusele tagasi... Tegelikult teadsin seda juba varem ema käest. Meil oli jube mure, et kui memm nüüd täiesti sassi jääbki ja võib luuludesse sattununa mingeid lollusi teha, et mis siis temaga saab, kas kellegi juurde linna tuua või mis... Praegu aga paistab, et memme-probleemi saab veel pool aastat edasi lükata: nüüd tuleb suvi ja tema tervis paraneb, nii et ta saab edasi maal elada, kui teda sageli vaatamas ja aitamas käia. Eks siis uue talve lähenedes hakka jälle arutama, mida temaga teha...

Kati harjutab praegu vabariiklikuks peastarvutamise võistlusteks. Neil on selleks mingi internetiprogramm, mis tehteid ette viskab ja aega mõõdab. Proovisin Katiga võistelda, aga tuleb häbiga tunnistada, et ei mäleta enam paljusid lihtsaid nippe (a la 8x75 asemel saab arvutada lihtsamalt 4x150 ja sealt edasi 2x300), nii et Kati oli minust palju kiirem. Mind vabandab ainult see, et pole enam aastaid peast arvutada proovinud :)))

Lisa kommentaar

Loading