Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Natuke ajalugu: Märtini avarii Walesis

Eesti esipiloot Markko Märtin tegi täna Walesis avarii. Ise elus, kaardilugeja Park surnud. Lugeda saab igalt poolt, näiteks ka siit: http://www.epl.ee/artikkel_300933.html

Minu jaoks mitte eriti  isiklikult puudutav sündmus, Kati kui vormeli- ja rallifänni jaoks aga küll. Keset mu loengupidamist helistas ta mulle, et seda teatada.

Taeval ei ole soosikuid, teadis rallisõitjate kohta juba Erich Maria Remarque.

Eesti rallifännid korraldasid aga hukkunud Parki mälestuseks leinasõidu Mustamäe Peugeot esinduse juurest Lasnamäe Peugeot esinduse juurde. Hüppasime meiegi Katiga autosse (mis juhtumisi on kah Peugeot) ning ühinesime rongkäiguga. Allolev pilt on varastatud Postimees Online küljelt, autor Raigo Pajula - aga kuidas ma sain näppamata jätta, kui ta on pildistanud just seda osa kolonnist, kus paistab ka meie auto roheline taguots seal lipuga Fordi ees! :) Tegelikult muidugi on see parim pilt iseloomustamaks olukorda kella 18 paiku Kommest Auto ees.

Väga võimas, külmavärinaid tekitav tunne oli näha neid sadu ja sadu autosid leinalintidega. Mõnel Eesti lipp, mõnel Inglise lipp leinalindiga aknast väljas. Ohutuled kõigil vilkumas. Liiklus oli ikka totaalselt umbes, mõlemas suunas - Kommest Auto eest Lasnamäe poole sõitmiseks pidi kolonn ju kõigepealt tegema Sõpruse puiesteel tagasipöörde. Sähvivate vilkuritega politseiautod ja -mootorrattad üritasid korda luua ja kolonni suunata. Esimeste punaste tulede alt lasti meid joonelt läbi, et liiklus pisutki käima saaks.

Kolonnis oli ka palju tõelisi ralliautosid. Võimsate mootorite möirgamine paigaltvõtul ja väikselgi kiirendusel pani tänavaauto omanikust minu tõelist kadedust tundma. Ja võibolla sain ma seal ühisest leinatundest haaratud võimsas kolonnis esimest korda, kasvõi riivamisigi aru jõust, mis paneb inimesed rallisporti ja tehnikamaailma jumaldama.

Lasnamäe Kommest Auto ees süüdati küünlad ja pandi lilled. Peugeot´ firmalipud olid pooles vardas. Prisma ees parklas seisid kolonni autod jätkuvalt vilkuvate tuledega. Tuhises külm tuul. Ilus ja kõle oli korraga.

 

Kommentaarid (3) -

  • Leivo

    18.09.2005 18:45:04 | Vasta

    Väike täpsustus, nimelt vormelid on need madalad ja kiired ühekohalised autod - aga käesolvat rallit nimetatakse kuidagi teisiti - tähekombinatsioon WRC oli vist selle kohta.

  • Kaja

    18.09.2005 20:07:34 | Vasta

    Jah, parandasin lihtsalt "ralliks". Tähh.

  • Indrek

    20.09.2005 21:47:45 | Vasta

    WRC = World Rally Championship

Lisa kommentaar

Loading