Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Tuneesia muljed 3: Tähesõdade mail

Tuneesia kõrbealal on koht nimega Tataoine. Tähesõdade fännidel pole siit muidugi raske tuletada nime Tattooine, planeeti, kus algab Tähesõdade saaga. Ja tõesti, Tuneesias Matmata linnas on üles võetud Episood 1 sündmused kõrbeplaneet Tattooine´il.

Ma üldse ei imesta, et see piirkond Lucast inspireeris. Pruunikashallid mäed, lõputu kollane liiv... Tõepoolest tekib tunne, et siin on midagi ebamaist, võõrplaneedilikku.

 

 

Muidugi on turismile orienteeritud tuneeslased selle pealt usinalt teenima asunud ning ekspluateerivad kultusfilmi sünnipaika viimse võimaluseni.

Alates juba sissesõidust, kus mäekünkale on sarnaselt Hollywoodiga kujundatud Matmata nimi.

 

Sidi Dris on hotell, kus enamik tegevust toimus. Siin elas Lucase filmigrupp ning siinsetes koobastes käis ka filmimine.

Kogu Lucase butafooria on Sidi Drisis siiani üleval, alates Tähesõdade roomikutaoliste servadega ustest-aknaavadest ning lõpetades piltide-plakatitega ja liivainimeste kostüümidega (mis muidugi on omakorda inspireeritude berberite pruunidest kõrbemantlitest).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igatahes, tuli tahtmine "Tähesõjad" taas kord ära vaadata.

Tuneesias Alzheeria piiri lähistel on filmitud veel teinegi tuntud film, "Inglise patsient". Mina jõudsin dzhiibisafari käigus ka sinna, kuid kuna seda filmi ma näinud pole, siis seal filmikunstiga seotud hingevärinaid ei tekkinud.

Kommentaarid (2) -

  • Nin

    02.11.2005 17:05:12 | Vasta

    Huvitav on reisimuljeid lugeda.
    Ja - "Inglise patsient" on suurepärane film! Üks vähestest, kus film on parem, kui raamat.

  • Epp

    03.11.2005 00:16:53 | Vasta

    Tahtsin ka just soovitada seda filmi sulle, tean päris kindlalt, et see meeldiks sulle väga.
    Raamat meeldis mulle ka, kuigi film on jah lihtsam, raamat keerulisem. Ilusad mõlemad (mitte lääged!) Ühesõnaga, mis ma siin neid omadussõnu ikka topin. Laenutage ja vaadake.

Lisa kommentaar

Loading