Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Jõulukaktuse õis

Kui ema Väljaotsa Memme aastate eest esimest korda talveks linna tõi, jäi maal üle toatäis lilli - kütmata majas nad ju talve üle ei ela. Jagasime neid siis oma kodude vahel: mina tõin endale kaks Memme jõulukaktust ja ühe ripplille, mille nime ei tea.  

Jõulukaktused, mis maal Memme käe all igal aastal lokkavas roosas õiemeres olid, õitsesid minu juures ainult esimesel talvel - siis, kui nad olid värskelt maalt toodud. Valusalt ja ilusalt. Hiljem pole see  kõigi nende aastate jooksul enam kordunud.

Sellel talvel, just jõulu eel, suri Memm. Ja nüüd pistis ühel jõulukatktusel oma nina arglikult välja väike roosakasvioletne õis.

Kas see tähendab, et nad on nüüd on need minu lilled ja lubavad endale ka minu juures õitsemist...?

Kommentaarid (3) -

  • Ni

    15.02.2009 18:13:55 | Vasta

    Kindlasti. Nad on head ja tänulikud õitsejad, eriti need vanaaegsed roosad jõulukaktused. Küllap vahepealne aeg oli lilledele segane ümberharjumine ahiküttega kliimast keskküttega korterisse.

  • laborihiir@

    15.02.2009 23:19:44 | Vasta

    Ostsin oma kodu koos ühe vanamemme poputatud potililledega. Esimesel kevadel tõstsin potid öökülmaohu möödudes aeda, kust nad septembri "leidsin". Ups, onju. Enamusele oli kliimavahetus soodsalt mõjunud. Kõigil jõulukaktustel olid prisked õiepungad. Seda "ukse taha tõstmist" olen rakendanud nüüdseks kaheksal suvel. Jahedat poolvarjulist akent näikse jõulukaktused armastavat - sel sügistalvel õitsevad jälle juba teist ringi.

  • Kriss

    17.02.2009 07:52:32 | Vasta

    Jõulukale ei meeldi ümber tõstmine ja kolimine ju. Aga kui ta nüüd juba sinu juures uusi õisi näitab, ju siis on kolimisstressist üle saanudSmile Ja suvel meeldib jõulukale tõestu aias kuskil põõsa varjus peesitada.

Lisa kommentaar

Loading