Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Arvutikaitse raamatusse raiutud

Minu meelest on lahe, et e-maailma ehk arvutikaitse õpetus on nüüd vana aja meediasse ehk raamatusse raiutud: täna esitles Aare Kirna oma raamatukest "Arvutikaitse ABC", välja antud sihtasutuse Vaata Maailma poolt.

Lugesin juba läbi ka. Täiesti inimsõbralikus keeles on kirjutatud, mis asi on DoS, klahvinuhk, troojalased, pahavara ja kõik muu. Elu lõpuni jään küll kõigi kujundajatega eriarvamusele mustal taustal oleva valge kirja osas, aga noh, vähemalt näeb raamat sellisel moel efektne välja :)

Raamatuesitlusel kõlanud kuumim uudis oli aga ilmselt hoopis see, et alates 2.maist tõmbavad pangad korduvkasutusega paroolikaartide päevalimiidid senise 10 000 krooni asemel 5000 krooni peale. See on juba päris piirav summa, kui vaja vähegi suuremaid tehinguid teha. Ja kui internetipangas on ülekanded tasulised, toob suurema makse jupitamine kokkuvõttes ka päris arvestatava kulu. Rääkimata tüütutest erikokkulepetest teise osapoolega stiilis "maksan broneeritud lennupiletite eest kolmel järjestikusel päeval".

Omakasupüüdlikult on mul selle üle küll ainult hea meel, sest see paneb inimesed ehk eriti aktiivselt tugevamate autentimisvahendite järgi ringi vaatama ja minu soovitusel Mobiil-ID lepinguid sõlmima :)

 

Lisa kommentaar

Loading