Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Kakasaba, vol 2

Tiffany on kasvanud suureks ja ilusaks kassiks. Vahepealne kahenädalane maalolek, kus Helen teda paelaga meelitades ohjeldamatult ringi jooksutas, on toonud kaasa ka tagajalgade parenemise, nii et voodilt maha hüpates kass kahel juhul kolmest enam külili ei käntsata. Nii hea trenn oli see jooksmine!

Kahjuks aga on Tiffany kombed täiesti käest ära läinud. Vähe sellest, et ta kipub kastil käies end oma ekskrementidega kokku mäkerdama, talle on hakanud meeldima teha oma häda voodisse. Ta on teinud hunniku nii minu kui Kati sängi, Mammu omasse lausa kahel korral. Ja eile ronis ta - praktiliselt meie kõigi silme all - Ode voodisse ning pissis saba väristades, endal silmad õndsusest poolkinni, pika kuuma loigu otse keset tekki.

Nojah, eilse puhul sai muidugi ta vana hea kombe kohaselt sinna ninapidi sisse torgatud ja nuheldud...

Aga ikkagi: MIKS ta niimoodi teeb? Võimalused:

1. Ta on meie peale vihane. Sumerite aegadest peale on kassid oma väljaheidetega kasristanud inimesi, kes neile ei meeldi. Antud juhul ma seda siiski ei usu, sest muus osas käitub ta meie kõigiga väga kiindunult ja armastavalt.

2. Ta ei taha käia samal kastil, kus Kisti (meil on kahe kassi peale üks kast). Ei usu hästi. See probleem võib olla pigem Kistil, kes tahab Tiffanyt pigem vältida, mitte Tiffanyl, kes väga meelsasti Kistiga mängiks ja kel pole üldse Kisti vastu midagi. Ja maal oli neil kah kahe peale ainult üks kast, aga seal käitus Tiffu viisakalt ja käis korralikult kastil.

3. Talle ei meeldi kraapimismaterjal linnakempsu kastis (lõigatud ajalehetükid) või on neid tema innustunud kraapimise jaoks liiga vähe. Võibolla. Sest maal, kus kastis oli saepuru ja höövlilaastud ja neid oli palju, ta niimoodi ei teinud.

4. Märgistab oma territooriumi - talle väga meeldib voodites magada. Võibolla.

5. Lihtsalt nooruse lollus ja vallatused. Kah võibolla.

Alustame parendusprojekti sellega, et ostsin litrikujulist kassiliiva ja paneme nüüd prooviks seda kasside kasti.

Kommentaarid (8) -

  • Siim

    29.07.2008 15:48:18 | Vasta

    Kõige tõenäolisem versioon on kolmas, et talle lihtsalt ajalehed ei meeldi. Ja territooriumi märgistamise võib ära unustada, sest sellisel juhul ta ei laseks kogu oma tagavara märgistatavale territooriumile vaid ainult siristaks. Ja kindlasti soovitan juba nendesse kohtadesse, kuhu ta käinud on, piserdada spetsiaalset vedelikku, mis tekitab kassides vastumeelsust sinna uuesti oma häda teha. Veel võib põhjuseks olla stress.

  • Kaja

    29.07.2008 23:49:07 | Vasta

    Jah, me ise arvame kah eelkõige just seda kolmandat.
    Kassipeletaja vedelik on meil põhimõtteliselt ka olemas - aga see on nii hirmsa haisuga, et seda kasutan ilmselt viimases hädas Smile

  • Maris

    30.07.2008 10:17:04 | Vasta

    Kaja, mina olen kuulnud, et kassi ei tohi ninapidi selle sisse panna, sest see tähendab kassi jaoks pigem märki "tee sinna, see ongi õige koht".

    Vaevlesime perega ka ise kunagi sama probleemi käes - kassil olid kastis ajalehetükid ja ta ei olnud nõus seal käima. Pigem lasi diivanilaua alla värskete ajalehtede vahele. Ei tea, kas oli see juhus või on see tagantjärele tarkus, aga niipea kui nina sisse torkamise ja muud karistamise meetodid lõpetasime, hakkas kass korralikult potil käima..

  • veronika

    31.07.2008 18:18:17 | Vasta

    igaks juhuks - need litrid on ka kahtlane kraam - kui nad enne neid kasutanud pole, võib see hoopis trotsi tekitada. minu kassid hoidsid põhimõtselt jalgu ristis kuniks tavapärase kassiliiva tagasi said. ja need litrid jäid minu kassidele varvaste vahele kinni ja nii tarisid nad neid mööda korterit laiali.
    ühesõnaga - meie vahetasime veel samal päeval litrid kassiliiva vastu välja.

    ja siis veel - minu emane kass hakkas alati pisima lillepotti või diivanile, kui oli suvel olnud suvilas ja ta sealt koju linnakorterisse sai toodud. eks ta näitas nii välja oma suhtumist korterielusse.

  • Margus

    01.08.2008 15:15:20 | Vasta

    Saepuru kraanulid, mis maksavad ca 60 krooni kott poes.
    See, et kassid aegajalt ka mujale teevad võib olle seotud jooksuajaga. Vaatamata sellele, et nad lõigatud on täheldan mina, et mingi kindla perioodi tagant on nendel käitumishälbed

  • reet

    03.08.2008 13:54:21 | Vasta

    Tere
    Minu kaudu jõudis imekaunis kuid õnnetu saatusega Tifu teie juurde. Meie kindel kokulepe oli, et kassipoega saab vastavas vanuses opitud. Te lubasite seda teha. Kahjuks ei ole te seda lubadust täitnud. Kuna teil on kodus kaks oppimata kassi, siis imestaks ma,kui Tifu tupa ei kakiks. Kui rahas on probleem, siis Kassiabi oleks valmis aitama. Kõige kurvem on selle juures lugeda, et karistate füüsiliselt närvikahjustusega kassipoega Frown Kasside juures see meetod üldse ei toimi, kui siis vast kutsikate puhul. Palun ärge karistage teda. Ma ei saanud teiega telefonitsi ühendust Frown Kassiabi on valmis Tifu tagasi võtma.
    Ravisime Ingaga Tifut öid ja päevi, valvates ja poputades terve kuu ja rohkemgi, et seda kaunist kassilast elule võita. Väga valus on lugeda Frown
    Reet

  • Kaja

    20.08.2008 14:38:02 | Vasta

    Reet, kindalsti ei taha me oma Tiffust loobuda!!! Lihtsalt väikesed vahepealsed probleemid, millelaadseid on ette tulnud ka meie teise kassiga. Või lastega, kellega ju ka alati kõik lepase reega ei lähe Smile
    Nüüd on Tiffu jälle korralikult kastil käima hakanud ka, nii et probleem lahenes iseenesest.
    Ja no see nuhtlemine, mis me talle tegime, ei olnud loomulikult ka mitte peksmine või midagi muud räiget, nagu sõnast eksikombel võis aru saada.
    Nii et ärge muretsege, Tifful on meie juures hea ja meil temaga ka.
    Opi osas meil küll otsest kokkulepet ei olnud - rääkisime, et Tiffu ei tohi poegi saada (mis on tema puhul ka arusaadav) ja loomulikult me seda jälgime. Aga me pole otseselt ka opi vastu, nii et võime ka selle plaani võtta.

Lisa kommentaar

Loading