Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Midagi blogisõltlastele: blogisid saad nüüd lugeda ka mobiililt

EMT arendusmehed (ütleksin, et blogihuvilised arendusmehed, aga seda ei taha nad kindlasti omaks võtta, nii et mind varitseks seda öeldes oht saada õitsvas eas jõhkralt mõrvatud) on välja arendanud toreda teenuse: blogide lugemise mobiiltelefonilt. Teenuse nimi on MobiilBlogi ja ta asub EMT Surfportis.

 

Eelvalikuna on kuvatud kümme populaarsemat blogi. Top10 muutub ja täieneb vastavalt blogide lugemise aktiivsusele – hetkel on väljas EMT testgrupi lugemise alusel kujunenud lemmikud. Palju õnne Martale ja Potsatajale, Dakile, Parasiilile, Jaanus Piirsalule, Kivisildnikule  ning blogide Mida Kuradit, Uhke Loom, Tyhi Pää ja Blondid Hetked pidajatele – teil on mobiililt blogi lugejate seas oma fännklubi J

 

Muidugi ei pea piirduma lugemisaktiivsuse alusel kujuneva etteantud listiga: igaüks saab ise meelepärase blogi aadressi sisestada (sel moel hakkabki esikümme muutuma).

 

Kuidas mobiilblogini jõuda? Eeldus on, et oled EMT klient. Kui sul on Nokia, vajuta nupule 0 ja hoia seda all, Samsungil mulju navigeerimisnuppu, uuematel SonyEricssonidel interneti nuppu. Või otsi telefoni menüüst EMT Surfport. Selle avalehel ongi Uus! MobiilBlog. Edaspidi, kui asi enam uus ei ole, saab tema asukohaks Meelelahutuse kategooria.

 

Olemuselt on tegu levinuimates  blogikeskkondades asuvate ajaveebide lugemise võimalusega oma mobiiltelefonist. Pilte vaadata, kommenteerida, ise enda ajaveebi artikleid lisada jms praegu ei saa.

 

MobiilBlogi lugemisel tuleb tasuda andmemahu eest (vastavalt hinnakirja järgsele MB hinnale). Tellimistasu jms ei ole.

 

Igavaid hetki elus aitab see teenus küll hästi täita. Mina näiteks lugesin blogisid kord pika bussisõidu ajal.

 

PS. Mobiililt blogi lugemise võimalus olevat ka Mobi kaudu, kus saavat lugeda blog.tr.ee viimaseid postitusi. Seda ma ise katsetanud pole, vahendan kuuldut.

Kommentaarid (9) -

  • geperess

    17.05.2007 11:29:00 | Vasta

    Omal on telefonis opera brauser millega tihtipeale blog.tr.ee-d sirvin. Pildid on maha krutitud ja liigub päris kärmelt. WAP-i kaudu on see asi piiratum vist?

  • ando

    17.05.2007 11:48:11 | Vasta

    Ei tohiks olla küll piiratum, ehk lausa parem Smile Sõltub kuidas sa kasutad. selle jubina kaudu saad sa teha ise listi mida loed ja nii kiiremalt liikuda huvipakkuva vahel Smile Või siis loed lihtsalt top-i.
    saad ka sõbrale blogi soovitada "loe seda" etc...

    Opera taas ei ole paljude lõbu, massi mõttes on WAPi palju enam...

  • mr.Costello

    17.05.2007 12:41:52 | Vasta

    Hm, minu Siemens M55-ga see teenus küll väga normaalselt ei toimi.

    Kõigepealt testisin Marta ja Potsataja blogiga. Sain sissekannet võlupuust lugeda kuni more-tagini and that's it. Pilte ka ei näidanud. Siis testisin oma blogiga. Tulemus oli selles mõttes parem, et kuna ma esilehel more-tage ei kasuta, siis sai kõike lugeda ja pikk sissekanne jupitati kenasti ära. Aga ei pilte ega linke ei näidata.

    Tundub, et jään nädalapäevad tagasi avastatud Google Readerile mobiilile (http://www.google.com/reader/m/view/) kindlaks. Esiteks kasutab see tavalist RSS-feedi, kõik postitusesisesed lingid on kasutatavad ja pilte näitab ka kui nendel vajutada. Ja Isegi WordPressi emootikone näitab. Smile Ja mis põhiline - samad subscriptionid on mul olemas ka arvutist vaadates (http://www.google.com/reader/view/), mis teeb kogu managemendi väga lihtsaks. Vast ainuke miinus on see, et pikkasid poste ei tükeldata.

    Ma ei taha selle kommentaariga öelda, et EMT uus teenus oleks halb - lihtsalt arenguruumi on veel. ;) Ja võimalik, et ka mingi teise moblaga toimib see paremini, aga minu vana juustu jaoks on Google parem.

  • Marta

    17.05.2007 13:28:14 | Vasta

    Laughing ma kuulen sellest asjast siin nüüd esimest korda...

  • to: ando

    17.05.2007 15:12:18 | Vasta

    " Opera taas ei ole paljude lõbu, massi mõttes on WAPi palju enam... "

    Miks mitte? Uutest telefonidest on 98% java toega - mis tähendab, et sinna saab opera installida(tasuta). Vanade java toeta telefonide kasutamine väheneb paratamatult.

  • Gunnar

    17.05.2007 16:17:23 | Vasta

    Ma leidsin mõned lahedad vidinad, millega saab WordPressi blogid mobiilidele kenasti kättesaadavaks teha. Ei mingit Javat ega muud taolist. Tavakasutajale võib see süsteem pisut keerukas olla, kuid tehnilise taustaga inimesed peaks sealt kenasti läbi närima ennast.

    Kui mahti saan, siis testin selle asja üle ja kui tundub kasulik, siis teeme sellest DT blogis kindlasti juttu ja jagame juhendeid. Huvitavaks teeb selle vidina see, et tõrgeteta peaks saama blogi lugeda orienteeruvalt 500-600 erinevat mobiiltelefoni, sest süsteem arvestab sellega, millist sisu need süüa suudavad.

  • ando

    17.05.2007 16:40:55 | Vasta

    to Marta: kindlasti uute telefonidega on tore seis. praktiline seis aga massi saamiseks kuskile aga ikkagi see, et kasuta ära see mis töötab...
    a) telefonidesse ei viitsita midagi panna. see ei ole lihtne... no ei ole.. Kui nad wapi saab (st ühtegi kohta), siis on super.
    paljud kes loeksid blogi, ei suudaks kunagi paigaldada softi...
    b) kui iga kuu käib EMTs wap's ca 100 000 kasutajat. miks nemad ei võiks lugeda? Kui sul juba on 100 000 kasutajat, kes ei pea midagi selleks tegem et lugeda blogi, siis miks seda mitte ära kasutada? JAVA tugi kindlasti suurusjärk väiksem..
    c) Ja kui palju java progesid saab telefonis olla.,., igaks asjaks oma..

    ma räägin tänasest seisust...

  • Age

    18.05.2007 09:51:30 | Vasta

    Hommikust,
    Tahaksin kangesti kuulda sinu (era)kommentaari Valdo Randpere tänasele Postimehe-loole! Juhuslikult haakub teema sinu pisut varasema sissekandega ka.

  • Kaja

    18.05.2007 12:20:34 | Vasta

    Eraisikuna arvan ma siinkohal sama kui ametiisikuna: et ärakeelamine pole lahendus.
    http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=230332

    Mida ma ametlikku kommentaari ei kirjutanud, kuid eraisikuna arvan, on see, et kindlasti saaks Arengufondi rahadega teha Eesti arengu seisukohalt oluliselt mõistlikumaid tegusid kui rate.ee äraostmine selle sulgemiseks Smile

Lisa kommentaar

Loading