Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Seiklussport Sloveenias: Team Vaude asus teele

Eeloleval nädalavahetusel toimub Sloveenias Europe World Adventure Race sarja kuuluv 50-tunnine seiklusspordivõistlus, kus eestist osaleb Team Vaude: Siiri Mere, Reigo Luurmees, Sven Liivand, Leivo Sepp. Start on alles reedel, aga teele tuli asuda juba täna, sest kohapeal on alates kolmapäevast juba instruktaazhid ja köieoskuste test jms.

Köievärki on sellel võistlusel üldse tõsiselt võetud: tõusumeetreid tuleb kirjelduse järgi tervelt 300, laskumist sealjuures ainult 100m. Ehk siis ilmselt tuleb paljudes kohtades köitega kaljust või muust takistusest üles minna. Eelmiste aastate piltidelt oli näiteks näha ka ülesanne, kus köiele tuli minna süstast. Nii et ilmselt saab olema põnev võistlus, ehkki ilmaprognoos lubab ka Sloveeniasse vahetpidamatult wet-wet-wet.

Ühtlasi koitis seoses köieülesannete tõsiseltvõetavusega ka minu tähetund, kui võistlejatel oli vaja kaasa võtta kohaliku alpinismiinstruktori poolt allkirjastatud paber nende köieoskuste kohta. Ja kuna mina sooritasin kolm aastat tagasi (ilmselt mingis meeltesegadushoos, muuga ei oska seda seletada) I kategooria alpinismitreeneri kutseeksami ja olen nüüd Eesti Olümpiakomitee poolt kvalifitseeritud treenerite nimekirjas, siis oli mul eluuhke tunne need tähtsad allkirjad anda. Peaaegu oleksin õhinaga oma kutsetunnistusest koopia kah teinud :)

Aususe mõttes olgu küll öeldud, et ehkki I kategooria kõlab vägevalt, on tegu EOK äraspidise loogikaga: I kategooria on kõige nõrgem ja VI kategooria (oli neid vist kuus?) kõrgeim. Aga no andke andeks, "kuuenda kategooria treener" ... :)

Aga kuna lõpuks on mul seda kategooriat ka reaalselt vaja läinud, siis mine tea, äkki aasta pärast asun isegi oma litsentsi pikendama. Ehk saab veel mõne allkirja anda :)

Seniks aga pean pöialt, et Vaudel Sloveenias hästi läheks. Kuna nad on sellisel võistlusel esimest korda (ja ka sellises koosseisus esimest korda), siis on esmane eesmärk võistlus läbida. Kõik muu on juba puhas boonus.

 

 

Lisa kommentaar

Loading