Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

100 oma puud

Käisin tänametsa istutamas. Jah, selle suure metsaistutuskampaania raames, mille tulemusel peaks lõpuks lankidele mulda saama 1 000 000 väikest puutaime.

Kuna täna oli tegu niiöelda prominentse talgupäevaga, olin langil paaris oma bossiga. Tema tegi labidaga augu, kuhu mina väikese kuusetaime paigutasin ja mulla ümbert kõvasti kinni vajutasin. Produktiivse koostöö tulemusel panime maha umbes 200 kuusekest.

Kõrvalvaol müttas Ene Ergma oma nõunikuga. Ning rääkis vahepeal igasuguseid jutte - küll universumist, elu võimalikkusest kosmoses, küll kaugetest tähesüsteemidest. Nii lihtsalt ja kaasakiskuvalt rääkis, et aegajalt unustasin ennast niisama seisma ja kuulama, kuusetaim käes. Proua Ergma oli mulle televiisori vahendusel ka varem meeldinud, nüüd olin lausa... võiks öelda, et vaimustuses.

Metsaistutamine on tänavu pühendatud Euroopa Liidu 50. aastapäevale (oh, ei saa ma üle, kui nõukogulikult selline aastapäevatamine kõlab!) ja nii oli kohal ka suur osa diplomaatilisest korpusest. Hmm, neile polnud vist paraku selgitatud, et tegu pole mitte ilusti ettevalmistatud üksiku puukese paigutamisega kuhugi pargimurusse - igatahes olid mõnedki riided kaugel sobivast ja mugavast. Mis, nagu alati rõhutab etiketiguru Tiina Tshatsua, pole mitte külaliste, vaid kutsujatepoolne möödalaskmine... Ent ka roosades kontsakingades ja roosas A-lõikelise mantlis proua suursaadik töötas langil teistega võrdselt, ehkki kingad tuli pärast ilmselgelt minema visata...

Loodan igatahes, et Minu Puud lähevad seal Rapla-lähedasel langil kasvama. Kui vaja, võin neid järgmistel suvedel ka rohimas käia :)

Lisa kommentaar

Loading