Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Ahjulammutus 2

Vene muinasjuttude armastatumaid tegelasi on ahjul lebav Ivanushka, kes üleskutsetele midagi tegema hakata vastab sügavmõtteliselt: "Kui ahi läheb, lähen mina ka." Mille peale ahi, kellel vaesest hea südamega posisit kahju hakkab, lõpuks võtabki jalad selga ja Ivanushka läbi seikluste otse kuningalossi kannab.

Olgu selle kuningalossiga kuidas on, aga Leivo köögiahi (õigemini küll pliit+soemüür) sai samuti sellega hakkama, et kolis laupäeval täiesti ilma meie abita uksest välja ja sõitis minema ka. Mõnevõrra aitas teda selles tegevuses küll üks tubli pottsepp, kes pottide endale saamise nimel oli valmis lammutustöö täitsa üksi ette võtma. Nojah, neid ahjupotte ju müüakse isegi üllatavalt kallilt, nii et mehel, kellel on idee nendega midagi peale hakata, tasub küll pool päeva seda nõgisevõitu peenlammutust teha.

Nüüd on siis Leivo köögis suur tühi nurk ja muidugi see lausa sunnib edasise köögiremondi peale mõtlema - üleliia ilus see soemüüri tagant vabanenud sein ju ei ole ning vajutab oma pitseri kogu köögi väljanägemisele.

 

Kommentaarid (3) -

  • tihane

    23.05.2009 09:21:04 | Vasta

    vanad ahjud on ju väärtuslikud ja imeilusad.. nende väljaviskamine teeb kinnisvara odavamaks nii rahalises kui igavikulises (esteetilises, emotsionaalses, maja terviklikkuse, arhitektuuriväärtuse) mõttes. Imelik, kuidas eesti inimene süstemaatiliselt väärtuslikku näha ei oska ja seda pigem hävitab, sirutades käekesed odava masstoote järele. On tekkinud lausa uus termin "kinnisvara odavdamine" plastakende, vahetatud välisvoodri, uste jne abil. Bourdieu, tule appi. PS: ma ei ole üldse kuri! Lihtsalt kurb ja kahju on.

  • Kaja

    24.05.2009 23:01:58 | Vasta

    Noh, eks ahjul ja ahjul on ka vahe - mis on imeilus ja väärtuslik ja mis selline... noh, ütleme, tavaline nõukogudeaegne ahi.

  • Leivo

    25.05.2009 23:53:14 | Vasta

    Kui ahju pole kasutatud viimased 30 aastat ning ilmselgelt ei hakata seda ka edaspidi tegema - siis pole mõistlik omada linnakorteris asja mis võtab ära suure osa füüsilisest ruumist. See on selgelt praktiline mõtlemine ning selleks et ahi lisaks kinnisvarale väärtust, peaks investeerima sinna oluliselt rohkem.
    Teine pool tuumast on see, et ahi teeb terveks talveks sinust oma orja. 0-kraadi ümbruses ülepäeva, külmematel aegadel iga õhtu peale tööd 2h ahjukütmisele anda on küllalt suur osa ajast. Minu prioriteedid ja tegemised seda ei võimalda.

Lisa kommentaar

Loading