Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Bergson: Mountain Loghome plaanib katkestamist

Telefoniühendus Mountain Loghome´iga: kella 5 paiku hommikul olid nad jõudnud trekkingu/jalgratta TA-sse, maganud pisut ja nüüd ärganud.

Eile oli olnud kaks ülimalt rasket osa olid. Kahetunnine minek mööda mäemassiivi harja, kus puhus 30m/s tuul, oli veel lapsemäng võrreldes tõusuga Sniezskale. Seal oli 40-50 m/s tuul koos lumetormi ja tuisuga. Minema hakati kella 22 paiku õhtul, kuid esimene katse ebaõnnestus: vahepeal siirduti sooja ja riietuma ühte restorani (Kaja kommentaar: nigela kuuldavuse tõttu ei saanud ma päris täpselt aru, kas mindi TA-sse tagasi või jäi see neile tee peale). Siis kottpimedas, tormis ja tuisus edasi.

Tipus oli üllatavalt rahulik. Tuul oli 2x nõrgem kui oodatud, kuid kerguse emotsioon oli petlik.

Mountain Loghome jõudis tippu südaöösel ning hakkas siis alla tulema. Ja see allatulek oli olnud mitte ainult multisport, vaid täielik ellujäämise õpetus. Mitmeid kordi eksiti jäises tuisus ja pimeduses teelt, nii et allatulekuks kulus 5 tundi.

Ning see võttis Minni põlved nii läbi, et need enam ei kesta. Ise arvas ta küll, et järgneva 105-kilomeetrise jalgrattaetapi saaks küll tehtud - aga mis saab pärastiste pikkade trekkingutega?

Nii et kaaslase tervise nimel on ka Mountain Loghome´il õhus katkestamise otsus.

Täiendus: Järgmise telefonivestluse käigus selgus tiimis veel teinegi vigastus, mis algul polevat üldse tõsine tundunud: tuleb välja, et Taneli vasakul käel on ilmselt murdunud sõrmeluud. Metsastunud ja võsastunud mäeküljest off-road alla sõites olevat ta suusaga lumme või puu taha takerdudes kord nii rängalt kukkunud, et käsi sai viga. Algul andis kannatada, aga tänaseks oli selge: kui Minni põlved ka paranevad, siis Taneli sõrmed nii kiiresti kindlasti mitte (rattaetapil tulnuks need ilmselt lenksu külge teibiga kinnitada, ütles Leivo).

Nii nad siis katkestasidki.

 

Kommentaarid (13) -

  • Urmo

    28.02.2007 12:03:29 | Vasta

    Kaja ega sa ei oska öelda kuidas Twisteri team vastu peab hetkel.
    Loodame, et neid pole veel tabanud suuremad moraali langused ning nad ponnistavad lõpuni.

    Edu kõigile!

    SK XDREAM

  • Kaja

    28.02.2007 12:06:40 | Vasta

    Marge kirjutas täna kell 11:04:

    Twisterist sain teada niipalju ,et Snieska mäeotsast on nad teistkordselt tagasi .Aga sinna minnes oli tuul nii kõva olnud,et pidid lausa köit kasutama ,et mitte üksteist ära kaotada.Punkt võetud jäädi mäeotsa veel umbes 2,5 tunniks .Ootasid kuni tuul vaibuks ja läheks valgemaks.
    Meeleolu on veel väga hea.

  • viivi

    28.02.2007 13:35:50 | Vasta

    Hoolimata katkestamisest on ikkagi kõvad tegijad. Ise küll talvel ei julgeks selliseid tükke ette võtta, tundub ebareaalsena.
    Aga katkestajatele puhkust-taastumist ning hoiame teistele tiimidele edasi pöialt.

  • eduard

    28.02.2007 14:06:58 | Vasta

    Elan samuti eestlastele kaasa, aga hommikul Kekkose rajal paksus lumes esimesena rada lükates tekkisid mitmed intrigeerivad mõtted.
    1) Kui mindi 5-päevasele intensiivmatkale, siis tundus natuke imelik, et juba esimesel päeval võeti valuvaigisteid.
    2) Palju on jalahädade pärast katkestajaid. Kas kogenematus, hoolimatus/rumal kangelaslikkus oma keha suhtes või varustuse alahindamine... või nii lihtsalt alati ongi.
    3) Imestan alati, kui mehed oma naistega koos väga raskeid katsumusi ette võtavad. Vana tarkus on, et rasketele matkadele on parem oma naisega mitte minna. Seda võivad teha ainult kas väga head inimesed või siis, kui naine on mehest tugevam Smile
    Muretsesin Pilvi-Heli pärast, aga näe hoopis, mis juhtus.
    4) Alguses tundus, et Twister alustas liialt kiiresti, kuid hoog on nüüd vist õnneks raugenud ja minnakse "mõnusa" matkamise tempos.
    5) Poolakad on ikka ullult alustanud. SPELEO vist ka üksi rada lükanud. Palju seal üldse tekib võimalusi teiste rajas liikuda?

  • heiti

    28.02.2007 15:45:02 | Vasta

    Minn arvas küll optimistlikult, et äkki peenemad luud paranevad rattaetapi lõpuks ära Smile ...

  • Urmo

    28.02.2007 16:13:02 | Vasta

    Tundub, et ISC ei suuda ikka selle hullumeelse tempoga kaasa minna ning rihivad pigem 4.-5. kohta. Samas ei saa täpselt aru kas hiljem tehakse veel mingi aegade parandus seoses puhkepausidega või ongi tegu õige ajaga tabelis juba.

    Igatahes edu ja loodame, et ei olda veel päris punases ning reservi on!

  • Marge

    28.02.2007 16:46:34 | Vasta

    Minu teada ongi see õige aeg mida seal kajastatakse.TA alas tohivad nad olla 3h ja kui kauem siis saadakse iga üleoldud aja eest trahviminuteid ja need liidetakse siis alles hiljem juurde.(vähemalt eelmisel aastal oli se nii)

  • Reigo

    28.02.2007 17:30:11 | Vasta

    ..seniste liidrite edu on igatahes 2-3-ga kahanenud ja 25 Kp- s kaotas ISC ümmarguelt teisele kohale 6 tndi, selge pole siin veel midagi. Võib küll öelda, et esikomik siit praegusest juhtkuuikust tuleb aga mis järjestuses? Senised liidrid pole praktiliselt maganud, elame-näeme.. Minna veel ca 200km.
    Palju selgub ISCi kohta ilmselt kaua nüüd vahetusalas läheb, hea oleks ilmselt 27-ndasse, kus lisaülesanne veehoidla tammil valges jõuda.
    MLA-le kiired taastumist ja tervenemist, tublid ikkagi!

  • Maret Vaher

    28.02.2007 18:13:25 | Vasta

    TAs võib sel aastal olla 3 tunni asemel 6 tundi, iga üle aja oldud minuti eest karistatakse 5 minutiga, 6 min väljumisega hilinemise puhul on tarhv seega 30 min.
    Lisaks on 2007.a reeglites sees, et liidrid võivad saada ajaboonust (aja mahaarvestamist) väga ekstreemsetes ilmaoludes raja lahtilükkamise eest, ühel etapil vist kuni 30 min, aga seda juhul kui ollakse liidrid nii eelmisest punktist väljudes kui uude jõudes. Kõik muu on jooksev aeg, sh ka puhkepausid, köieharjutuse järjekorras ootamine, riiete vahetus jne.
    Jäljed jäävad maha kõrgustel ca 400 - 900(1000) m. Madalamal pole vist sel aastal lund ja kõrgemal pole puid. Avatud alal tuiskab jälg täis ca 5 sekundiga...

  • Maret

    28.02.2007 19:01:30 | Vasta

    Kontrollisin kaardilt järele ja täpsustan: jäljed jäävad maha kõrgusel 800 - 1100m. S.t. metsapiir on ca 1100m peal ning Karpaczis (ca 700m.ü.m) tehtud fotodel on maa ju täitsa paljas! Loodetavasti ei ole sel aastal vähemalt jalgrattaetapid nii jäistel teedel kui eelmisel aastal.

    Mis aga katkestamisse puutub, siis selle üle võib soojas toas ju teoretiseerida või –oma piiratust demostreerides– ka ilkuda, aga seda, kui raskelt see otsus tehakse, ei suuda me siin keegi ette kujutada.

  • Urmo Liblik SK XDREAM

    28.02.2007 22:45:58 | Vasta

    Tere Kaja!
    Kas mingit infot ka veel tuleb nii katkestajatelt kui ka siis rajalt? Tundub, et vahepeal on väike info seisakSmile Hull info nälg on ning sooviks kuulda kuidas teistel ikka läheb ning kas liidrite ramm ka raugeb või on need ikka ilma igasuguste piirideta olendidSmile

    Edukat esinemist seiklejatele!

  • Kaja

    28.02.2007 22:52:14 | Vasta

    Otsereportaazhe rajalt mul teistega kokku lepitud ei ole (ei tulnud õigel ajal selle peale), nii et saan nüüd ainult vahendada tabelisse ilmuvat infot. Aga Marge on vist aegajalt Twisteriga ühenduses? Nii et saame ehk Twisteri infot edasi vahendada (kirjutan Margele meilile ja peame aru).

Lisa kommentaar

Loading