Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Bergson: stardieelne ärevus pea haripunktis

Bergson 2008 start on täna kell 12:00 Poola kella järgi, Eesti kell näitab siis vastavalt 13:00. Nii et hetkel on stardini veel tund aega, kuid kohapeal on pinge ja võistlusärevus juba pea haripunktis. Liibukad ja tossud on kõigil jalas juba tubli tund tagasi ning praegu sõelutakse viimaseid asju ajades ringi või maandatakse pinget lobisedes.

Teoreetiliselt on kõik asjad pakitud ja vahetusaladesse saatmiseks valmis. Ent nagu öeldud, valitseb pinge ja ärevus ning juhtub ootamatuid asju. Näiteks on kadunud üks Mountain Loghome kast - ei tea kuhu. Minn otsib seda mööda maja taga. Sellises valguses on stardini veel AINULT üks tund...

Ilm on talvevõistlusel sügavalt kevadine: taevas sini-sinine, temperatuur +13. Ent kui stardis ollakse ca 440m peal, siis pärast proloogi (ca 5km jooks kohalikel tipukeste vahel ja peal) pannakse kohe üles 1000 peale ja seal suuskadel mööda harja. Lund olevat üleval küll ja suusaetapp toimub, ehkki kardetavasti osades kohtades tuleb siiski ka trekkida, suusad kaasas.

Trekkingu marsruut viib mööda Dunajeci jõge, käiakse ka Kolme Kuninga mäe otsas. (Kaja kommentaar: olles teinud kaks aastat tagasi pika paadisõidu Dunajecil, küll Slovakkia poolel kuni Poola piirini, ja näinud eemalt ka seda kõnealust mäge, võin öelda, et tingimused on karmid. Jõgi jookseb sisuliselt kanjonis, mille kõrgus varieerub vastavalt ümbritsevatele mägedele - nii et pidevalt käib trekkijate rada ülesalla ja seda mitte just laugelt).

Rafting, mille jaoks tuli (talvevõistlusele!) võtta kaasa kalipso, toimub väikesel lõigul, kus muidu sõidetakse kärestikusüstadega. Võistlejatele antakse aga raftinguparv, millega peab lisaks veel slaalomit tegema: sõitma läbi kindlate väravate vahelt.

Köietööd on palju, isegi väga palju. Kõige pikem köieülesanne on 120m tõusu poolviltusel köiel. Laskuda nii palju kahjuks ei saa:  pikim laskumine on 70m, ja seda koos jalgratastega. Igatahes - treeningud Lasnamäe Spordihalli seinal (ja seinakonstruktsioonidel) lähevad ilmselt asja ette.

Peame siis kõigile Eesti võistlejatele pöialt!

PS. Mountain Loghome´i kadunud kast tuli just praegu välja - ilmnes, et rootslased olid ta kogemata oma tuppa tõstnud. Mis teha, võistlusärevus...

Lisa kommentaar

Loading