Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Bergson: võistluseelsel ööl veel ärevust pole

Täna hommikul toimus Bergson Winter Challenge pidulik avamine, kohal oli linnapea isiklikult. Tema peamine sõnum kaheksast riigist kokku tulnud võistlejaile oli, et kohalikud 1600-meetrised mäed olevat sama rasked ja ohtlikud kui Alpid. Selle peale olid võistlejad arutanud, et ilmselt pole ta siis Alpides käinud - ehkki alahinanta ei tasu muidugi ühtegi mäge.

Võistluseelses varustuse kontrollis oli erilise luubi all olnud meditsiiniline ja tehniline varustus. Arusaadav, tegu on ju pika ja - hoolimata sellest, et tegu pole siiski Alpidega - raske ja ohtlikugi võistlusega.

Mis aga tänavu esimest korda võistlema tulnutel meele mõruks tegi, oli see, et rada kordab suures osas eelmise aasta trassi. Nii et eelmisel aastal osalenutel on suur konkurentsieelis teadmisest, mis ees ootamas.

Rajamuudatus on siiski ka: hommikul öeldi, et vöibolla jääb ära esimene 30km suusaetapp (pole lund). Teine, kõrgemal asuv suusaetapp pidi aga toimuma igal juhul ja olema siis plaanitust pikem. Ja tervelt 40% ulatuses pidi seal kindlasti ka suusatada saama! Igatahes sättis Mountain Loghome lootusrikkalt oma suuskadele "karvad" parajaks. ("Karvad" on suusakde alla kahepoolse teibi põhimõttel kinnitatavad ribad, mis pärikarva libisevad, vastukarva aga tagasilibisemist takistavad - mäest üles rühkimisel vajalikud abimehed.)

Kilode kaupa keemiat (energiasööke jm) on Mountain Loghome´il kah kaasas. Tanel teadvat hästi, kus ja mis hetkel mida tarvitada, ütlevad teised. Tanel seevastu mainib tagasihoidlikult, et ta lihtsalt uskus kõike seda, mida müüjad talle jutustasid. Ja üldse olevat nende keemiakogum köömes ISC omaga võrreldes: neil olevat sellega terve toa põrand kahekümnesentimeetrise kihina kaetud.

Ning suur osa tänasest päevast oli kulunud varustust vahetusalade (transition area, edaspidi TA) järgi jagades. Varustust on nimelt võimalik sinna ette saata.

Õhtul oli võistlejaile pidulik õhtusöök, mis (alati rahulolematutele?) eestlastele oli küll tundunud mitte eriti pidulik, et mitte öelda maitsetu.

Ilm on pidevalt +5 (Eestis samal ajal -15 või rohkem), nii et kõik kahetsevad, et õhemaid võistlusriideid kaasa ei võtnud.

Start on homme kell 12, Eesti aja järgi kell 13.

Kommentaarid (8) -

  • Kaja

    26.02.2007 15:39:50 | Vasta

    Esimene ala oli orienteerumise linnajooks pikkusega ca 5km. ISC mulle teadaolevad telefoninumbrid on postkastis, nii et hetkel ei tea, kas ja mis võis nendega juhtuda.

  • Kaja

    26.02.2007 15:50:05 | Vasta

    Oo, Finished märge on ISC tagant ära kadunud! Sisestusviga vms?

  • Tanel

    26.02.2007 16:15:20 | Vasta

    Eeldatavaid CP aegu ei ole kuskil? Refreshimine juba tüütab Smile

  • Kaja

    26.02.2007 16:21:01 | Vasta

    Kardetavasti uuendavad nad seda lehte iga ala lõpus. Järgmine ala on 49 km trekking, mille käigus tõustakse ka Sniezka mäele, nii et ära liiga tihedat refreshi tee, näpp saab enne villi kui tulemused väljas Smile

    Alade järjekord on siin:

    www.adventurerace.pl/.../dyscyplinytrasa.htm

  • Tanel

    26.02.2007 16:45:02 | Vasta

    Iga ala lõpus - seega pärast viimase võistkonna CP-sse jõudmist. Nojah, mida suuremaks vahed kärisevad, seda kauem tuleb oodata.

    Minesweeperi tempos nagunii ei refreshi, parasjagu jälle ringiga töölaua juurde jõudes Smile

Lisa kommentaar

Loading