Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Brokebacki mägi

Brokebacki mägi on päris karm film.

Naisena pean tunnistama, et ega ma sellest meestevahelisest värgist, mis on enam kui sõprus, ikka lõpuni aru ei saa ja seda ka ei aktsepteeri. Aga seal filmis polnudki sugu äkki tähtis. Oli kaks inimest, kes sisimas teineteisega seotud, kuid kes ühiskonna, teiste või iseenda pärast ei saanud oma elu ühiselt veeta.

Võib muidugi skeptiliselt mõtiskleda, kas Brokebacki mäel juhtunu olnuks neile sama oluline ka siis, kui nad noorena oleksid teinud otsuse ühise elu kasuks. Sest seda karmi karedat vabadust, mis praegu neid varastatud kohtumisi õnneks sidus, poleks siis ju enam  olnud. Ka nende kooselus olnuks siis kohustused, rahapuudus ja kõik muu, mis argipäeva juurde käib. Võibolla tegid nad seepärast hoopis õige valiku? Et elus säilis igatsus millegi enama, mingi nimetu vabaduse järele... Mis siis, et see neid õnnelikuks ei teinud.

Võibolla. Aga tegelikult arvan ma siiski, et tegu on hoiatusfilmiga kõigile neile, kes oma ainsas ja isiklikus elus liiga ettevaatlikke, nii-nagu-peab lahendusi otsivad. Mulle siis ka.

Kommentaarid (2) -

  • Anu

    09.03.2006 12:13:44 | Vasta

    Väga mõtlemapanev film oli tõesti. Ja nagu paljud arvustajad juba leheveergudel öelnud on, et homoteema polegi nii oluline, lihtsalt keelatud armastus nagu ka mehe ja naise vahel olla võib.

  • Piret

    10.03.2006 15:00:10 | Vasta

    See krdima keelatus ajas selles filmis selle suhte nii so-so armastuse ja vihkamise piiri peal olevaks, et krdima hingekriipiv oli vaadata. ja kuidagi oskuslikult oli yles võetud, et filmi vaadates oli tiba nagu piinlik seda nö pealt vaadata. Väga hästi tehtud film.
    Samas - jah, kui need isased oleks tänapäeva trendipedenduse maailmas teksad ühte kappi saanud panna, siis oleks see Suur Armastus ilmselt esimese kolme kuuga otsa saanud - olid ju ikka kaks kardinaalselt erineva ellusuhtumisega kuju.

Lisa kommentaar

Loading