Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Ei ole parim

Tulid tulemused uuringust, kuidas ettevõtted ja organisatsioonid meediaga suhelda oskavad. Minu tööandjafirma ruulib täiega praktiliselt kõigis kategooriates, mille üle on mul muidugi väga hea meel. Kui uuringutulemused avalikustatakse, eks siis läbiviija räägib lähemalt ja täpsemalt.

Aga... Isiklikult olen ma juba kolmandat aastat seadnud endale eesmärgi saada ajakirjanike poolt valitud parimaks pressiga suhtlejaks. Aga ei valita, ikka kõlgun teise-kolmanda koha kandis. Tänavu nüüd siis otsustasin, et loobun. Ega ma tööd edaspidi halvemini ei tee, kuid ei pea seda konkurssi enam oluliseks. Aitab. Sest paistab, et võidu saavutamiseks oleks kasulik töötada avalikus sektoris: kui ka parteid avalikuks lugeda, esindavad pea kõik uuringu kokkuvõtte pingereas välja toodud just avalikku sektorit. Ilmselgelt on nende mõju ühiskonnas ju laiem ja ajakirjanike kontaktivõrgustik suurem kui näiteks telkos töötades ja erafirma kitsamaid huve esindades. Aga no ma ikka tahtsin!!! Nii et ikka on natuke kurb tunne.

Alati, kui mul on motivatsioonikriis ja on vaja endal kuidagi toonust tõsta, loen üht Petsi kunagist kirjatükki. Täna lohutan end ka sellega, et paar päeva tagasi ütles mulle olulise arvamusega inimene, et mulle võiks suhtekorraldusteo anda selle eest, et ma temasuguste põikpeadega jännata viitsin. Ja veel üks tervitab mind alati, kui ma puhkuselt tagasi tulen - et siis hakkavat asjad jälle kiiresti liikuma.

Veel natuke selliseid mõtteid -  ja ongi päike jälle väljas!

Kokkuvõttes on aga mu jutu mõte, et ma hakkan ka ise edaspidi rohkem kiitma. Avalikult. Et võibolla on see kellelegi ebameeldival hetkel abiks. Tõepoolest, kiitke rohkem!

Kommentaarid (4) -

  • Peeter Marvet

    09.03.2006 16:17:12 | Vasta

    Teadsa sul on see häda, et sa oled pikka aega normaalne olnud ja sinu kiitmine ei ületa enam uudisekünnist -- mõni teine teeb korra midagi vähegi normaalset ja kohe publikul karp lahti. Näiteks Hansapanga puhul vääriks tähelepanu see, kui nad EI tuleks välja mingi diivanist nafta / NPNK tüüpi asjaga (mis isegi tuimad eestlased trummidega pangasaali pikettima ajab). Kohe võiksime öelda "hansapank is starting to digg it". vt www.thevisionthing.com/.../troubleshooting-in-a-vacuum

    Mis kõik on muidugi frustreeriv.

    Aga me võime teile koheselt välja anda Aasta Parima Pressiürituse auhinna sellele kartulisalatiga briifingule kus teie kõigiga vabalt suhelda sai. Täiesti unikaalne kontseptsioon. Me Henrikuga suutsime sellest raadios oma veerand tundi vaimustunult rääkida (ja põhjata kõiki neid teisi, kes "just don't get it").

    Kusjuures see vist ongi pidevalt hea olemise edu, et kui sul miski frustra tekib on alati keegi kes sihtotstarbelise auhinna leiutab, pai teeb, suusatama viib vms. Onju-eksju?

  • Larko

    09.03.2006 17:10:09 | Vasta

    Mina ka seda Petsi http://pr.kolhoos.ee lugu aegajalt nostalgia mõtes piilun. Sinuga on meil omal ajal mõned kokkupõrked küll olnud, aga sugugi mitte nii teravad kui minu ja Tallinki vahel. Ja hakkama oleme ikka saanud, erinevalt Tallinkist ja minust. Ehk siis pole Sul midagi kurta. Su töö on tähtsam kui mõni tühine auhind.

  • Liisu

    09.03.2006 17:50:31 | Vasta

    tead mina ei saa sellest küsitlusest kunagi hästi sotti. eelmine aasta me kolleegidega ekstra vastasime sellele ära, et üks inimene ei saaks etteotsa. kasu ei miskit. niiet ei tasu väga tõsiselt võtta seda Smile

    ja palju õnne kolmanda kohagi puhul!

  • Urmas

    11.03.2006 00:51:56 | Vasta

    Kõikvõimalikud taolised konkursid, kus cm-id ja kg-e mõõta ei anna, ongi minu arvates sellised poolsuvalised. Kes teemat valdavad, teevad konkursi tulemusi lugedes nagunii omad korrektuurid, oma mõistuse järgi. Võhikute, kes "ahah, näe see on kõige parem" stiilis tulemusi loevad, nende arvamus ei lähe ju nagunii asjatundjatele korda.

    Ja veel, oluline on stabiilsus. Smile

Lisa kommentaar

Loading