Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Füüsiline vorm 2006/2008: ei idane, ei mädane

Täna käisin - taas üle kahe aasta -Medicoveris töötervishoiukontrollis. Mis muu hulga sisaldas ka kergekujulist koormustesti veloergomeetril. "Kergekujulist" ütlen sellepärast, et sportlaste Vomax-testiga, mida on teinud näiteks Leivo, loomulikult tegu ei olnud - vastavalt sihtgrupile selline kontoritöötajatele keskendunud test.

Mis muidugi võimaldas minul särada ja skoorida. Jaa, pean end vist sagedamini võrdlema tavaliste inimeste, mitte multisportlastega, annab hea egobuusti :)

Võrreldes eelmise aastaga olid oluliselt paranenud mu verenäitajad hemoglobiini ja rauasisalduse osas (eelmine kord sain tungiva soovituse rauatablette süüa, mida ma ka poole aasta vältel hoolega tegin), kuid veidi oli tõusnud kolesterool (tasemeni 5,02). Sain soovituse süüa vähem shokolaadi ja rasvaseid toite - aga selle järgimine läheks mul küll raskeks, nii et ma parem ei proovigi :) Seda enam, et arst lohutas, et sellisel tasemel kolesteroolinäitaja pole tegelikult ka probleem, aga oluline oli see, et ta oli tõusnud.

Kopsutestis puhusin välja näitajad 101-122% normist - ühesõnaga kopsudki töötavad korralikult.

Siis sain külge hunniku klemme ja läksin ratast sõtkuma, õde vererõhumõõtjaga kõrval.

Sõitsin sarnaselt kahe aasta tagusega välja 225W, mis oli "182% of Target Load 125W", nagu pärast paberilt lugesin, ning koormustaluvus 3,4W/kg. See oligi minu säramiskoht, sest arsti sõnul sõidavad (kontori)naised sellist koormust välja üliharva ning "suured tugevad mehedki näevad vaeva, et kuidagi 200 kätte saada". Nojah, eks ma kujutan ette keskmist kontoritöötajast "suurt tugevat meest" :) Diagnoosiks sai igatahes: "Test isheemiale negatiivne väga hea koormustaluvuse juures".

Eelmise korraga võrreldes tõusis küll mu pulss ja vererõhk kahe viimase taseme sõtkumisel oluliselt kiiremini. Arst arvas selle põhjuseks kas vahepealse ajaga juurde võetud 2 kilo (57kg) või hiljutine suurem füüsiline koormus (mille alla sobiks ilmselt hästi Võsu 31km jooksutiir). No ja eks kaalu langetada võib muidugi ka, sest mitte iialgi ei saa olla liiga õnnelik, liiga rikas ega liiga kõhn, nagu olevat öelnud keegi Hollywoodi näitlejanna.

Taastumine käis ka kiirelt, pulss ja vererõhk tulid koormuse langedes kolinal alla.

Üldiselt täiesti sama seis kui kaks aastat tagasi. Parema vormi saavutamiseks peaksin loomulikult usinalt trenni tegema - aga hakates nüüd plikapõlve sportlikke tegematajätmisi tasa tegema, võib trenni- ja ärapanemishullusega viimaks Pulleritsuks kätte minna. Nii et pigem mitte :) Katsun siis jätkuvalt seda olemasolevat baastaset hoida.

Kommentaarid (1) -

  • Piret

    27.05.2008 12:52:15 | Vasta

    Selle tohtutu filosoofilise sisekaemusega õnne, rikkuse ja kõhnuse teemal sai hakkama kadunud printsess Diana Smile

Lisa kommentaar

Loading