Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Geniaalne sundost: kolm kontaktläätse pakendis

Instrumentarium Optika on hakkama saanud tõeliselt geniaalse sundostuga: kuuajalisi kontaktläätsi müüakse ainult kolmekaupa pakendis. Karp kolme läätsega maksab 350 krooni.

Tavaliselt kasutan ma aastaseid kontaktläätsi, aga praegu jäin tellimisega hiljaks ning poleks uut paari selleks nädalalõpuks (36h võistluseks) teenindaja hinnangul kätte saanud - et nendega läheb kindlasti kuu aega, võibolla isegi kauem. Vanadega ei tahtnud aga minna, sest nende pikem silmashoidmine on juba ebamugav. Nii et võtsin siis vahele ühe kuuajase paari, st. karbi sunnil kolmiku, mis esinduses kohe olemas oli.

Lõplik õnn saabus õuele aga siis, kui neli päeva pärast Instrus käiku saadeti mulle SMS, et mu aastased kontaktläätsed on kohal. Ja neile järgi minnes kuulsin, et nad on kohal olnud juba mitu (?) päeva.

Seda, et kuuajaliste läätsede karp mulle lihtsalt niisama kaela määriti, samal ajal kui ka soovitud aastased läätsed minu visiidi ajal riiulis olemas olid, ma siiski ei usu. See oleks olnud juba LIIGA geniaalne müük :) Tõenäoliselt saabus seekordne tellimus keskmisega võrreldes lihtsalt erakordselt kiiresti.

Siiani on Instrumentarium Optika olnud minu lemmik-optikapood ja küllap jääb ta selleks ka edaspidi (sümpaatne silmaarst Kristiine esinduses, teavitussüsteem SMSiga, normaalne valik jne), aga... natuke nõutu emotsioon on. Eriti selle kolmesilmaliste läätsekarbi osas.

Kommentaarid (13) -

  • Tanza

    30.05.2007 11:49:46 | Vasta

    Isiklik kogemus kuuajaliste läätsedega pajatab seda, et 2 kuud võib nendega vabalt käia, silm ei hakka kipitama ega muid ebameeldivad kõrvalnähtusid sellel pole mitme aasta jooksul täheldanud.

    Samas pakkuvat üks teine optikafirma, mis evib poode Endla tänaval ja Draamateatri juures kuuajalisi läätsesid, mida ei pea vahepeal ära võtma. Tuttav kasutaja kiidab neid, pole üldse tunda, et nad silmas oleksid ning magamist ega muud elu ka ei sega.

  • mr.Costello

    30.05.2007 11:53:52 | Vasta

    Kunagise pikaajalise läätsekandjana võin öelda, et kuuajalised läätsed on tunduvalt mugavamad, kui aastased. Ja sa võid neid ka kuuekaupa osta - see kuuajaline kasutamistähtaeg hakkab jooksma alates konteineri avamisest, aga muidu nad säilivad seal vedelikus tunduvalt kauem.

  • kaluga

    30.05.2007 12:24:18 | Vasta

    oi, oi, aastaseid läätsi ei  ei soovitata ju üldse, kuuajased on palju silmasõbralikumad

  • Kaja

    30.05.2007 12:27:45 | Vasta

    Costello ja Kaluga: Ma kannan läätsesid siiski suhteliselt harva (võistluste ajal ja mõnikord pidudel), nii et minu jaoks on optimaalne lahendus siiski aastased läätsed. Kuuajalised saaksid ainult korra-kaks silmas käia, mis muudab rahakulutuse ebamõistlikuks. Samuti pole harva kandmise korral mugavuse vahe üldse tuntav (olen ka varem mõnikord kuuajalisi kasutanud). No ja muidugi sain ma nutika inimesena Smile aru, et kuuekaupa ostes saan silmadega jaguva arvu läätsesid, aga ma siiski ei tahtnud seda.
    Tanza: Sinu kirjeldatud on küll mingid imeläätsed! Tekkis suur huvi (just pikkadele võistlustele ja mägedes käimisele mõeldes), kindlasti lähen neid Endla tänavale vaatama.
    Keelekõrv: Sinu läätsed mulle siiski ei sobi, mul on -10 Smile

  • mr.Costello

    30.05.2007 17:19:06 | Vasta

    Aga Kaja, kas sa laseropile pole mõelnud? Mina sain eelmisel sügisel oma -9,5 pealt edukalt 0-i. Täielik kotkasilm olen nüüd. Wink

  • Kaja

    30.05.2007 17:25:02 | Vasta

    Olen küll, korduvalt (rääkimata sellest, et silmaarstil käies seda tungivalt soovitatakse), aga kõik arstid paraku ütlevad: nii suure miinusega on tõenäoline, et seda täielikult ära ei opereerita. Ning et pärast oppi ei tohi läätsi kanda.
    Nii et: kuna mul on tunne, et mul on ees veel piisavalt palju olukordi, kus prillide kandmine oleks äärmiselt ebamugav, siis valin olukorra: tugev miinus ja võimalus läätsi kanda (vs väike miinus ja prillid olukorras, kus on vaja kotkasilm olla). Costello, Sinu näide on muidugi innustav - siiani olen kuulnud õnnestumistest ainult alla -8 inimestel.

  • mr.Costello

    30.05.2007 17:39:05 | Vasta

    Mina läksin opile praktiliselt viimasel minutil, sest ~15 aastat iga päev läätsi kandes (ma ei saanud prille kanda) olid silmad ikka päris p***e läinud - veresoonte laienemine ja sarvkesta sissekasvamine hapnikupuuduse tagajärjel ning stuff. Mõne aja pärast poleks enam oppida saanudki. Kuna sa iga päev läätsi ei kanna, siis sul seda riski õnneks pole.
    Mis puutub sellesse, et perfektse õnnestumise tõenäosus on väike, siis seda usun. Nad olid seal Laservisioonis ise ka väga üllatunud, et nii täppi panid. Kaks võimalust: kas mul vedas hullult või on mind opereerinud dr. Pakosta ikkagi ka väga hea spetsialist.

  • krista

    30.05.2007 20:45:50 | Vasta

    Mina hakkasin ühepäevaseid läätsesid kasutama. Põhjus ka see, et harva kannan neid ja siis kuu-ajalised võivad olla juba kodus nii kaua lahtiselt seisnud, et enam ei ole nendega hea olla. Ja ühepäevastega on veel see ka hea, et võtad iga kord värsked läätsed puutumatust vedelikust ja õhtul võib prügikasti visata. Ei ole vaja ka igasuguste konteinerite ja vedelikega mässata...

  • tikker

    30.05.2007 21:51:40 | Vasta

    mina kannan läätsi igapäevaselt juba kaheksa aastat (olen 23) ja pärast pikaajalist aastaste läätsede kasutamist sain silmaarsti vahetades koledasti kurjustada sellesama hapnikupuuduse ja silmade rikkumise pärast. sellest ajast saadik olen kasutanud kuuajaseid, mis on keskmisest parema hapniku läbilaskevõimega, nii et vahel harva võib neid ka öösel silmas hoida.

    kuna enne londonisse kolimist oli vaja aga suurem varu soetada ja olin ka oma tegemistega viimasele minutile jäänud, polnud mu tavalist marki võimalik nii kiiresti saada ja nii tellisingi katsetuseks need parimad, mida kuu aega järjest silmas hoida võib. tõesti väga mugav on, ainult silmatilku vaja kasutada 2x päevas. ei teagi, mis siis teen, kui järgmist laari vaja osta... parima pealt raske tagasi minna Smile

    norman optikast saab neid vist kõige soodsamalt ja vähemalt kaubamaja taga asuvas poes on super teenindus ka.

    aga üldiselt... sinu läätsekandmisharjumuste puhul oleks mu meelest päevased läätsed parim variant - silmi tuleb hoida (eriti nii suure lühinägelikkuse puhul) ja aastased läätsed on kõike muud kui silmade hoidmine...

    loodan ka kunagi opile minna, kui mu silmapõhjad selleks muidugi liiga nõrgad pole. ega ma ka ei usu, et oma -10 täitsa nulli saan, aga aasta aega suudan pärast oppi prille kanda küll, siis võib läätsi edasi kasutada. kardan, et kui opile ei lähe, jään vanaduses täitsa pimedaks. oppi on teoreetiliselt võimalik ka mitu korda järjest teha, kui mingi miinus alles jääb... lihtsalt rahaliselt läheb väga kulukaks Smile sain kunagi sõbranna käest silmalaseri sõbrakaardi, millega esialgsed uuringud tasuta saab ja kavatsen selle nii pea kui võimalik ära kasutada. kaotada pole midagi!

  • Kaja

    31.05.2007 12:37:18 | Vasta

    Jah, ühepäevased võiksid mulle tõesti hea valik olla. Järgmisi läätsi tellides võibolla mõtlengi nende peale.

  • kritter

    31.05.2007 19:59:30 | Vasta

    minagi ühepäevaste fänn, ostan eagle visionist. kui sealt terve karp osta, siis tuleb paari hinnaks u 35 kr vist. ma olen ilma prillita nii pime, et mu ujumised ja vesiaeroobikad jääksid kõik olemata, kui neid ühepäevaseid poleks. aastaseid kandsin ka õige mitu aastat, siis tekkisid silma sarvkesta augud, mis õnneks prillikandmisega ära paranesid ( u aasta aega võttis aega) - nii et kõigile läätsekandjatele hoiatuseks, laske ikka päris silmaarstil oma silmad ka üle vaadata, mitte ainult prillipoe optometristil.
    mis oppi puutub, siis minu hea silmaarst itk-s ütles nii - tegelikult on see terve silma lõikus (sest lühinägelikkus pole iseenesest haigus, vaid lihtsalt väljaveninud silma tagapõhjalihased) ja iga lõikusega kaasnevad riskid. tema ei soovitanud ja nii ma olengi prilli/läätsekandjaks jäänud. ilmselt kui seda ühepäevaste varianti ei oleks, siis kaaluks oppi tõsisemalt, kuna elu oleks palju piiratum.

  • Kmt

    11.06.2007 14:21:09 | Vasta

    Need kuuajased Pure Visioni läätsed, mida vahepeal silmast ära ei pea võtma on tõepoolest ülihead. Vahepeal kipub lausa ära ununema, et tegelikult olen lühinägelik. Praegu on Tallinna Optikas neile läätsedele sooduspakkumine, mis annab esimese paari läätsi prooviks täiesti tasuta, et saab ära katsetada, kas sobivad või mitte. Soovitan.

Lisa kommentaar

Loading