Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Hajameelne pea on näppude nuhtlus

Täna teatas Microsoft turvaaugust Wordis ning tööandja IT-divisjon piirangust, et kuni nimetatud augu lappimiseni Wordi dokumente saata ja vastu võtta ei saa.

Kuna mul oli täna pärastlõunal kibekiire aeg, jätsin mõlemad teated ignorantselt arvesse võtmata. Ja muudkui saatsin ja saatsin oma wordi dokumente sinna ja tänna.

See tähendab: oma arust saatsin. Üsna hilja õhtul helistas üks inimene, kes minu saadetist eriti hädasti vajas ja küsis mitte eriti õnnelikult, et miks ta juba midagi saanud ei ole. Et tahaks varsti juba koju minna.

Nii et peaaegu tund aega vehkisin ma nüüd neid manusega saadetud meile uuesti lahti võttes, manuse teksti otse meili kopi-peistides ja kirju uuesti saates.

 

Kommentaarid (9) -

  • Peeter Marvet

    07.12.2006 07:13:29 | Vasta

    Kusjuures probleem on tegelt sügavam: miks sa üldse pead Wordi dokumente saatma? Mitu % neist võiksid vabalt olla osakonna või firma vikis kõigile ligipäästavad? Kui palju oleks sinu ja teiste töö efektiivsem, kui ligipääs informatsioonile ei käiks teineteiselt Wordi faile tellides? Kuipalju mugavam oleks elu, kui kõik pääseksid ligi viimasele versioonile selle asemel, et töötada igaüks oma arvutis asuva failiga?

    LOOMULIKULT eeldab see ITdivisjoni valmisolekut midagi sellist provaidida.

    (olen vist viimasel ajal natuke liiga palju tegelenud riigi dokhalduse üle mõtlemisega -- võibolla on teil perfektselt loogiline põhjus teineteisele nimelt Wordi dokumente saata, näiteks mingi huvitav püramiidskeem kus võidab see kellel on päeva lõpuks rohkem .doc'e Smile

  • Kaja

    07.12.2006 08:16:41 | Vasta

    Pets, antud juhul oli tegu majast välja saatmise vajadusega. Ja mitte pressiteadetega (need panen ma alati otse meili), vaid ikka pikkade dokumentidega.

  • Mart Moppel

    07.12.2006 08:47:11 | Vasta

    Kas põhimõtteliselt on viki praegu kõige edumeelsem dokumendihaldusviis? Kas saaks organisatsioonist välja saata ainult lingi ja nime/parooli (kui saajal neid juba ei ole). Kuidas oleks kõige korrektsem seda lahendada?
    See dokumendihalduse värk teeb mind murelikuks. Kuigi mul pole sellega tegelikult eriti pistmist. Olen ainult tonnide viisi dokumente ühest ruumis teise tassinud ja näinud, kui palju tööd raisatakse nende lõputute sama faili edasi tagasi saatmistega. See e-mailimine on ju sama mõttetu kui... Faxist ma ei räägi... Õudne!
    Aga võib-olla kunagi tulevikus tuleb sellega pistmist.

  • pr

    07.12.2006 11:41:01 | Vasta

    Tänase Valdo Kalmu uudise valguses ei imesta, et eile õhtul Sul rohkesti failide edastamist ja tekstide kooskõlastamist oli Smile

  • Marek

    08.12.2006 13:29:49 | Vasta

    Aga... PDF? Mina näiteks olen kehtestanud endale reegli, et ei ühtki ekselit ega vöördi ei lähe minu postkastist välja. Dokustaadid ERANDITULT kõik PDF-vormingus. Ja probleeme ei ole.

  • asd

    08.12.2006 17:54:41 | Vasta

    oeh, kontoriinimeste värk.
    saan ma õigesti aru, et word pritsib teksti lihtsalt muutmata kuhul htmli/rtfi formaati, mis siis läbi outlooki teele saadetakse?

  • Peeter Marvet

    10.12.2006 02:26:05 | Vasta

    Appi, me oleme jõudnud faasi kus mahwreck soovitab kasutada PDFi sisu distributsiooniks -- nõuan kiiremas korras preestrit ja püha vett saadana väljaajamiseks meie siinsest kommentaariumist.

    Saage palun aru, PDF on "digitaalne paber" ehk kõlbulik puhkudel, kui meil on vaja midagi lehekülg-haaval 1:1 reprodutseerida (ja sellisel puhul me räägime ISO 15930-1a:2001 PDFist, sest misiganes PDF selleks ei sobi). Sellepärast olen mh mina suur PDFi-evangelist polügraafia vallas.

    Kaja: ka majast välja liikuvad dokumendid vajavad versioonihaldust ja võidavad hüpertekstsusest. Võibolla isegi enam, kui majasisesed. Nii et see pole vabandus.

    Mart: ma ei väida, et viki oleks kõige mõistlikum... aga kui sa hakkad vaatama mistahes "dokumendi" elutsükleid ja kasutajate vajadusi konteksti mõismisel ja dokumendi elukaare jälgimisel siis tõepoolest on vikides üsna palju lahendatud. Nii versioonihaldus kui lihtne linkimine, mis võimaldab dokumendi kirjutada hüperdokumendina, st linkides erinevaid dokumente kokku vältides asjatut kordamist (mis muudab äärmiselt töörohkeks hilisemate muudatuste sünkroonsuse tagamise). Korporatiivkasutuseks mõeldud vikimootorites on mõeldud ka ligipääsu piiramisele, aga lihtsamatest nippidest võid proovida http://www.writeboard.com/ või http://docs.google.com/

  • toivo

    10.12.2006 15:05:11 | Vasta

    ma ei saa aru ega jaga peetri wiki-waimustust. wiki = 1. tekst 2. mida saab lugeda internetis ning 3. muuta.  (Lisaks veel 4. muutmisest jääb jälg aga seda 95% kasutajatest ei jälgi ning kui muutusi on liiga palju siis on see jälg ka liiga prügine)


  • Larko

    12.12.2006 16:34:25 | Vasta

    Kui mul on vaja endale saadetud Word-, Excel-, jne fail edastada, riputan selle <a href="http://docs.google.com/">Googli dokumendihaldajasse</a> (endine Writely), kus selle saab soovi korral veebis HTML kujul edastada. Juurdepääsu võib vastavalt vajadusele teatavate isikuteni piirata. Meilis on sel juhul vaja ainult dokumendi URL saata.

Lisa kommentaar

Loading