Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Hea uus aasta

Aasta 2007 võtsime vastu maal. Vaikselt ja armsalt. Kohal oli Kairi oma lastega - Mardil, nagu ikka, algas 1.jaanuaril kohe ka sünnipäev, sedapuhkus siis kümnes -, Leivo lastega, mina koos Kati, Jüri ja Ode Liisiga ning Kai ja Ivo.

Õhtu staar oli muidugi Pets - Kai ja Ivo kahekuune kutsikas, kelle nad eelmisel päeval olid võtnud. Petsiks ristisid lapsed, vist Ode eestvõttel, ta praktiliselt samal hetkel, kui väike vänderdis Ivo põuest välja tuli. Ja kui õhtu edenedes hakkas algul sellesse nimesse pessimistlikult suhtunud Kai teda samamoodi Petsiks kutsuma, on nüüd oht, et Petsiks ta jääbki.

Parim üllatus oli aga loomulikult see, et ootamatult hakkas vana-aasta õhtul tänavuse igikestva sula ja sellega kaasneva polaarhämaruse kiuste sadama laia paksu lund. Kati tuli õhtu eel Tartust - ta käis seal sõpradega kohtumas ja uusi sõprussuhteid sõlmimas, kuid otsustas uusaastaööks siiski maale tulla - läksin talle autoga Valgejõele vastu ning sõitsime tagasi nagu läbi nõidusliku piltpostkaardi. Lumi, lumi, lumi- raagus puude okstel, kuuskedel, maas, autotulede valgusvihus keerlemas... Mõni tund tagasi oli olnud aga nii soe, et pesime Ode ja Annaga õuel minu autot!

Väiksematel lastel oli ootamatu lume tõttu lusti laialt. Õuele kerkis lumekindlus ja hiigelsuur lumememm ning loomulikult toimus suur lumesõda. Kairi võeti õue pantvangiks ja Leivo käis teda vabastamas - selleks vormiti talle vastutulelikult isegi lumesõjakuulid valmis.

Mardil ja eriti Jüril oli varutud hulk ilutulestikku ja nii käis südaöö paiku ka meie õuel vägev tulevärk. Ramses aga õppis pauguga avama lasteshampuse pudelit.

Ja kui rahvatarkus ütleb, et hea uue aasta loitsimiseks tuleb aastalõpu pühadetoidud valmistada armastusega, siis on päris kindel: nii suure sisemise rõõmuga pole ma ammu pühadeettevalmistusi teinud ja lauda katnud kui tänavu. Või õigem oleks küll juba öelda - mullu.

Kommentaarid (7) -

  • Triin

    03.01.2009 01:27:59 | Vasta

    Armas... Eks siis uus aasta tule samamoodi armas. Smile

  • Silja

    03.01.2009 18:29:42 | Vasta

    Tere Kaja ja alustuseks head uut aastat!

    Sattusin Sinu blogi lugema täiesti juhuslikult umbkaudu pool aastat tagasi. Paar korda nädalas ikka piilun, mida uut kirjutad. Ning ma ei oskagi öelda, kuidas see mul enne paari viimast nädalat kahe silma vahele on jäänud. Et Sa kirjutad siin ju Vanakülast. Minu vanatädi pärandas minu isale/emale kümme aastat tagasi Võsuaasu talu, kui see nimi Sulle tuttav peaks olema. Peale Kärgat, paremale metsa sisse. Pikakose on meil lähim naaber. Kui nüüd seda siin märkasin, hakkasin Sinu blogi arhiivis ringi vaatama ja leidsin Vanaküla kohta nii mõndagi huvitavat. Tore on lugeda, et see meie jaoks nii armsaks saanud küla ka teiste jaoks väga oluline koht on Smile Kas oled üldse Võsuaasul kunagi käinud?

    Silja

  • Kaja

    03.01.2009 21:00:26 | Vasta

    Oi, kui tore, et Vanakülaga seotud nimesed siit midagi leiavad Smile
    Võsuaasul olen ma käinud väikese lapsena. Mu vanatädi Juulil (tema kohta leiad sissekande, kui paned näiteks otsingusse "Siidilipp ja hõbepurjed") oli sõbranna Võsuaasu Meeri (kui mu mälu mind nimega ei peta, olin nende külaskäikude ajal ikka väga väike) ja käisme tal suviti aina ja aina külas. Oli tema Sinu vanatädi...?

  • Silja

    03.01.2009 21:26:19 | Vasta

    Hei jälle,

    minuteada Meeri nimelist Võsuaasul elanud ei ole. Meeri elas Pikakosel pikka aega, nn koduhoidjana. Aga tema on nüüd eelmisest aastast kehva tervise tõttu vanadekodus juba.
    Võsuaasu lähiajalugu on selline natuke naljakas, vähemalt meie suguvõsa jaoks. Kuuekümnendatel, ehk ka enne, elas seal Ellen Laidre, tollel ajal kuulus laulja. Võsuaasu oli tema suvekodu, kus siis suvitasid paljud selle aja vaimuinimesed. Sellel ajal olid populaarsed nn seltsidaamid, Ellenil oli üks nendest minu isapoole vanatädi koos oma õega. Ellen suri, pärandades koha minu vanatädile. Vanatädi oli aga üksik inimene, minu isa ainukene lähisugulane. Ise olen Võsuaasul käinud juba pisikesest tirtsust peale, kui isaga seal käisime. Nüüdseks on vanatädi juba ammu mulla all ja Võsuaasul pesitseb meie pere.
    Kutsun Teid suurima heameelega Võsuaasule külla, saad ka täiskasvanuna juba kohta näha ning mälestusi uuendada. Oma küla inimesed ikkagi...kes juurte poolest, kes elu keerdkäikude kaudu Smile Eks kunagi saab ikka sobiva momendi leida ja jõe ääres iidsete kuuskede ilu nautida Smile

    Silja

  • Kaja

    03.01.2009 21:33:54 | Vasta

    Jaa, ilmselt oli see siis Pikakose Meeri, kelle juures külas käisime - vaevalt et mu vanatädi suvitavate vaimuinimeste pool külas käis, ehkki ta väga seltsiv inimene oli Smile Sel juhul läksid mul neist käikudest lihtsalt naabermajad sassi.

  • Silja

    03.01.2009 21:41:57 | Vasta

    Smile Ma miskipärast usun, et need vaimuinimesed olid seal olles natukene vähem vaimuinimesed Smile Meeri aga oli Võsuaasul väga tihe külaline ja jäi ka meie pere jaoks toredaks ja vahvaks naabritädiks, kes meiegi majal ilusti silma peal hoidis. Aga igaljuhul on väga tore kohata inimest, kes seda küla samuti teab ja hinges hoiab. Meie oleme perega sellesse kohta siiani südamest armunud. Tööd ja vaeva on seal nähtud, aga see kõik on seda tuhandekordselt väärt.

  • trille

    03.01.2009 23:40:55 | Vasta

    Tere Kaja,
    ma lihtsalt tahtsin öelda, et leidsin su blogi juba ammu, vast aasta tagasi, ja kuigi ma ei tunne ei sind ega su peret/lähedasi, siis su kirjatükid on nii ilusad ja huvitavad, et käin peaaegu iga päev siit läbi.
    Pisara võttis silma Memme lugu ja see, kuidas te teda leinate. Igatsen siiani oma vanavanemate järgi, kuigi nad on surnud juba kümneid aastaid, ja leidsin su loost nii palju südamesoojust, et lugesin selle mälestamise loo mitu korda läbi. Mul on ka hiiglasuur suguvõsa ning suguvõsablogi pidamise mõtte sain siit külge - nüüd tuleb ainult ära teha.
    Maailmatu ilusat uut aastat ning õnne kihlumise puhul Smile Loodan, et jagad meiega ka pulmade ettevalmistuse saginaid, kuigi saan aru, et see on väga isiklik teema. Jõudu ja tervist teile!

Lisa kommentaar

Loading