Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Hoiatusega

Ilmselt sõidan ma hommikuti tööle kinnisilmi. Kuidas muidu pole ma kunagi märganud 30km/h õueala märki, mis Uuslinna tänavale Klondaiki lähistele püstitatud.

Igatahes peatas mind päeval liikluspolitsei ja teavitas kiiruse ületamisest 20km/h võrra. Kuna olin just hetk varem juhtumisi spidokat vaadanud ja "lamav politseinik" oli kah just äsja ületatud, nii et kiirus ei saanud ka kogemata liiga suureks kasvanud olla, hakkasin vastu. Et pole võimalik. Mees näitas selle peale mulle kiirusemõõtjat.

"Näete! Viiskümmend!" ütlesime korraga ja ühtmoodi võidukal häälel.

Noh, pärast veel mõningast jagelemist tuli muidugi välja, et temal on põhjus võidukas olla ja minul mitte. Hakkas kulgema tavapärane diskussioon: nimi, töökoht... Politseinik kergitas kulmu. Nojah, töökoht oli ju siinsamas käeulatuses.

"Iga päev sõidate siin?"

"Jah. Tulen siitkaudu tööle."

"Kas seniseid rikkumisi on?"

"Jah. Igal hommikul ja õhtul ja mõnikord ka paar korda päevas olen ületanud siin kahekümne võrra kiirust. Ilmselt aastaid."

Oli huumorimeelega mees. Hakkas naerma ja pääsesin hoiatusega.

Pärast vaatasin märgid kah järgi. Tõesti, terve Uuslinna tänav on mõlemas suunas õueala. Aga mis ajal need märgid sinna tekkisid - pole aimugi.

Võibolla ongi kogu aeg olnud.

Kommentaarid (6) -

  • Urmas

    16.02.2008 11:50:48 | Vasta

    Jah, mulle tundub, et mida aeg edasi, seda vähem saab kiirusepiirangute osas loogikale tugineda - neid 30 märke tekib kuidagi väga kummalistesse kohtadesse. Sealsamas nt veel Valge tänaval. Jah, seal on kurv ja ülekäigurada, no aga 30! Terve Soo tänav on 30. Ja liikluskorraldaja lähenemine, et kui 30 paneme, siis 45-ga sõidavad ja 40..50 ongi tegelikult paras kiirus, on minu arvates natukene absurdne, või mis?

    Nii et silmad tuleb tõesti, väga lahti hoida.

  • kylamees

    16.02.2008 18:33:57 | Vasta

    Minu meelest on 30 märk Uuslinna tänaval täiesti vajalik. Kuna mehaanikakool sulges aiaga nende maja tagant kulgeva tee, kust sai jala Kadriorgu, tuleb nüüd ukerdada Uuslinna tänaval, kus keskosas pole kumbalgi pool teed kõnniteid ja jalakäijad peavad vahepeal sõiduteele minema. Aga 30ga muidugi ei sõida seal keegi, peab enne ootama kui tänav kahelt poolt tühi ja siis (näiteks lapsevankriga) need 30-50 meetrit silkama järgmise kõnnitee otsani mööda sõiduteed.

  • erik

    16.02.2008 22:05:37 | Vasta

    Kas õueala märgi piirkonnas polegi piirkiiruseks enam 20kmh? Ja alati eesõigus jalakäijal. Või nüüd tähendab õueala miskit muud?

  • Kaja

    17.02.2008 08:59:11 | Vasta

    Erikule: seal on märk "Õueala" ja selle all kiirusepiirangu märk "30".
    Urmas ja Kylamees: kuna politseinik ütles, et piirangumärk on seal juba ammu, siis ilmselt oleks linna likluskorralduse poolt kordades parem lahendus rajada kõnnitee. Kui ma lapsevankriga liigun, või ka ilma, poleks ka 30km/h liikuva autoga meeldiv teed jagada...

  • asd

    18.02.2008 15:26:40 | Vasta

    eelkõige jäi jutust meelde politseinik pädeva käitumisega. nüri ja mõttetu konkreetse trahvi asemele jäi kodanikule nüüd korralikult meelde, et seal on 30. Smile

    nii- ja naasuguseid politseinikke näinuna ütleks, et selliseid oleks väga palju rohkem vaja.

  • Kaja

    18.02.2008 15:28:32 | Vasta

    100% nõus!!!

Lisa kommentaar

Loading