Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

How stupid can you be?

Ma peaksin juba ammu valmistama ette koos Petsiga tehtavat ettekannet "Kuidas leida internetis ettevõtet puudutavaid vestlusi ja neis adekvaatselt osaleda". Olude (loe: töö) tõttu pole ma ettevalmistamisele veel liiga palju pühenduda jõudnud, nii et elu ise otsustas mulle appi tulla. Et oleks ikka olemas ka näide, khm, mitte just liiga adekvaatsest reageeringust.
___

Tallinn muutis linnapead tutvustava veebikülje aadressi
12:40, 11. aprill 2006

TALLINN, 11. aprill, BNS - Tallinna linnakantselei muutis Eesti blogipidajate linkimise aktsiooni tõttu linna ametlikul veebiküljel linnapead Jüri Ratast tutvustava lehekülje aadressi.

Mitmed Eesti blogipidajad on linkinud oma blogides sõna "abiratas" Tallinna linnavalitsuse veebiaadressile, mistõttu annab selle sõna sisestamine Google'i otsingumootorisse esimeseks tulemuseks Tallinna linna ametliku veebikülje.

Google'i otsingusüsteemi omapära on see, et ta tõstab otsingutulemuste loetelus ettepoole need leheküljed, millele on seoses otsitava sõnaga rohkem viiteid.

Veel esmaspäeval asus Jüri Ratast tutvustav lehekülg aadressil http://www.tallinn.ee/est/g764/, kuhu viitasid ka blogipidajad. Teisipäeval see aadress enam ei toiminud ning Ratast tutvustav veebikülg oli tõstetud aadressile http://www.tallinn.ee/est/g3659 .

Massilist linkimist on Eesti blogipidajad ka varem kasutanud. Mullu oktoobrist alates annab Google'i otsing sõna "masendav" sisestamisel esimeseks otsingutulemuseks Keskerakonna veebilehe.

Sama võimalust on kasutatud ka mujal maailmas. Näiteks sõnapaariga "miserable failure" (eesti keeles "masendav läbikukkumine") tehtud otsingu tulemus viib nii Ameerika Ühendriikide presidendi George W. Bushi eluloo kui tema vihase kriitiku dokumentalist Michael Moore'i koduleheküljele.

Tallinna toimetus, +372 610 8862, sise@bns.ee
____

Tavaliselt ma ei viitsi igasuguste aktsioonidega kaasa minna, kuid selle peale ei oska tõesti kosta muud, kui et ...elagu abiratas.

 

Kommentaarid (2) -

  • Tanel

    15.04.2006 22:25:07 | Vasta

    Otsides Google'st sõna "idioodid" on tulemustest teisel kohal üks riigikogu domeenil olev lehekülg, mis samuti kolinud. Mis see võis küll olla? Esikohal on Hankewitzi blog. RP kodulehekülg, millele "idioodid" linkimine momendil pop on, asub kolmandal kohal.

  • Kaja

    19.12.2006 16:00:15 | Vasta

    Ja täiendus 19. detsembrist. Abiratas põgeneb jälle - nüüd on tema uus aadress http://www.tallinn.ee/est/g3787/

    Teksti sees ma enam linki muuta ei saa.

Lisa kommentaar

Loading