Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

I believe in America

"Ristiisast" on mu mällu sööbinud filmi esimene lause. "I believe in America," ütleb mees, kui on tulnud politseis ja kohtusüsteemis pettununa paluma maffia käest õiglast karistust oma tütre peksjatele.

"I belive in America," taob mu peas täna hommikust peale, kui lugesin kõigist meediakanalesit läbi käinud lugu, kuidas politsei abita jäänud pereisa võttis noa ja tappis agressiivse sissetungija, kui see oli võtnud suuna lastetoale.

Küllap ka see mees uskus Eestisse. Politseisse. Õigusse. Õiglusse. Millesse iganes.

 

Kommentaarid (7) -

  • Jüri Kaljundi

    25.04.2006 21:11:02 | Vasta

    Inimesed võiks ikka ise veidi ka oma koduümbruse eest hoolitseda, kui endale miljonite eest majad ostavad, kuid tänavasilte ja majanumbreid ei pane. Selliseid vist ei peagi politsei ja kiirabi aitama.

    Tean, et nii kiirabil kui politseil on sellega probleeme ja sellegipoolest ei pane korterite, majade ja tänavate omanikud neile silte külge. Ei tea, kas neil pole poolt tundi aega selle sildi tellimiseks või on sajast kroonist rahast kahju. Ja ega arendajad ka väga vaeva näe kaardiinfo baasidesse kandmisega.

    Iga asja ei tohiks kohe politsei süüks ajada.

  • M.N.

    26.04.2006 01:05:22 | Vasta

    Politsei on korduvalt demonud oma hi-tech autosid. Kui seal on kaartide vaatamise võimalus olemas, siis näiteks meie maja juurde oleks võinud politsei netikaardi abil sõita juba siis, kui kraanad vundamendiaugus ukerdasid.

    Mai tea ka see oli Viimsi valla agarus või mis, aga infopluss.epl.ee, kus mina tavaliselt kaarte vaatan, näitas ammu enne sarikapidu kuhu ja kuidas meie tänava majad olema akkavad.

  • Kaido

    26.04.2006 09:07:25 | Vasta

    Saab küll politsei süüks ajada. Tunnistas ju ka politsei pressiesindaja, et kuulsa e-politsei kaardid pärinevad aastast 2004. Ehk siis kaardilitsentside pealt koonerdatakse. Mille tagajärg on see, et inimene on surnud ja korralik pereisa läheb kohtu alla, kus uuritakse, kas ta ületas hädakaitse piire või ei. Mis on ses suhtes normaalne, et iga inimese surmaga lõppenud sündmus lõpeb kohtus. Loodan, et politsei siin enda pealt süü ära ajamiseks liigset agarust üles ei näita ja pereisa süüdi ei ürita väänata.

    Kui politsei tunnistab avalikult, et nad sõltuvad kohale jõudmisel tänavasiltidest, siis pole pätil midagi lihtsamat kui enne killima minekut tänavasilt maha rebida ja politsei ei jõua iial kohale. 100% politsei saamatus. Siin ei ole midagi vabandada.

  • meelis

    26.04.2006 09:07:31 | Vasta

    Arvan, et on järjekordne näide sellest, et kui tehakse viga siis ei juleta seda tunnistada ( inimlik omadus?) vaid hakatakse otsima põhjendusi, vabandusi. MIks küll on raske tunnistada, et hindasime olukorda valesti ning tegime seeläbi vale otsuse?

    Selliseid näiteid ilmselt hulganisti. Esimestena kargab pähe Äsjane Estonian Airi udu põhjendus oma hilinemisele (http://mart.tehnokratt.net/?p=336) ning loomulikult Läänemere viimased õlireostused. Kus pidevalt käis mingi hämamine.

    Hea näitena kindlasti siinkohal - helikopteriõnnetus

  • Kaido

    26.04.2006 09:15:54 | Vasta

    Oot-oot. Meelis, Sinu viide kopteriõnnetusele on küll siinkohal kohatu. Tean asjast nimelt rohkem kui enamus inimesi ja julgen väita, et kõik, mida antud asja kohta on saanud avalikkusele öelda, on ka öeldud. Ülejäänu liiga varajane avalikkustamine toob koheselt kaasa Sikorsky poolse hagi. Mis ei tähenda, et see ütlemata jääks.

    Sündmuse enda ajal käitus vähemalt Copterline ise ülimalt adekvaatselt. Ka päästeteenistused näitasid üles hämmastavalt head avalikkusega suhtlemise võimet ehkki lollusi tehti kah.

  • meelis

    26.04.2006 13:37:52 | Vasta

    Ilmselt jättis minu kirjapilt vale mulje seetõttu vabandan.
    Viide kopterile oli kui hea näide õnnetuse adekvaatse kajastamise suhtes so ei hakatud ajama mingisugust jura vaid ainult asjast

  • Kaja

    12.09.2006 22:39:07 | Vasta

    Täiendatud mitu kuud hiljem. Politseilt mees tookord abi ei saanud, kuid vähemalt ei jäänud ta politsei, riigi ja seaduse ees süüdi ega pidanud tapmise eest vangi minema: tema tegu tunnistati hädakaitseks.

Lisa kommentaar

Loading