Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Kati läheb autokooli

Augustist algab Katil autojuhikoolitus. Ta pani end kirja Testudo autokooli, käis ära arstil vajaliku tervisetõendi saamiseks (200 krooni) ja maksime ära ka esimese osamaksu (4000 krooni).

Protsess oli meeldivalt lihtne, ka tervisetõendi saamine - omast ajast mäletan pikka sahmimist erinevate eriarstide vahel, vist ainult günekoloogi juurde ei pidanud minema :) Kati aga kurvastas, et talle ei tehtud isegi värvipimeduse testi.

Nii et varsti saab mul olema omast käest võtta kaine autojuht :) Ja support-tiimi saateauto juht pikematel võistlustel :) Ja ... :)

Tänavu suvel on olnud praktilise autosõidu huviline ka Ode: maal tiirutasime tema algatusel mitmel korral mööda Peterburi maanteelt külla pöörduvat looget. Odel tuleb sõitmine juba ka päris hästi välja - ta saab juba isegi hakkama teel auto ringipööramisega, ehkki Jüri alati Martinit tsiteerib: "Ära sõida, me saame kõik surma!" (Viimast ütles Martin mõni aasta tagasi, kui Karin kord nende pereauto rooli istus. Väiksele Martinile oli see ilmselt elu shokk issi asemel emmet rooli taga näha...)

Odel on ka plaan minna autokooli niipea, kui ta 16 saab. Ja et siis võiks ta endale saada ka mingi vana auto, millega ringi sõita ja millega poleks kahju nurki kriipida ja muid väikekõkse saada...

Aga kuna meie elamispiirkonda on hakatud kinnisvarakuulutustes juba märkima kui "kesklinna lähedal" või "kesklinna vahetus naabruses", siis ilmselgelt Ode siin elades autot siiski ei vaja. Usun, et selle mõtte sai ta Kati sõbrannalt Lauralt, kes Sakust Tallinnas koolis käimiseks oma auto sai...

Aga juhiload ja sõiduoskus on igal juhul vajalikud asjad ning ükskord saavad nad oma autod niikuinii.

Kommentaarid (6) -

  • Tanel

    30.07.2008 09:37:02 | Vasta

    Tervisetõend ja mugav autokooli asjaajamine - juhilubade saamine on muutunud rohkem äriks kui hariduse omandamiseks. Ma ei mõtle lubade ostmist, vaid lubadesaamise paketti, kus õppurile asi maksimaalselt mugavaks on tehtud nii ARK kui autokooli puhul. Kuidas ikka meie omal ajal... Laughing

    Kriipimised ja väikekõksud  - selles sõnastuses - sounds like a plan Smile Alguses vana auto, millest pole kahju, siis kaskoga auto, millest ka pole kahju, platsisõitu ka enam eksamitel vist ei nõuta Tong

    Okei, tegelikult ma usun, et Sinu lastest saavad korralikud autojuhid, lihtsalt igapäevase liikluse taustal tulevad ikka esmalt mustemad mõtted pähe Smile Peace!

  • Kaja

    30.07.2008 09:43:54 | Vasta

    ma tegelikult arvan, et sõltumata platsisõidu tundide arvust kipub alguses ikka väikejamasid juhtuma. Või tegelikult mitte päris alguses, vaid ütleme pärast mõnda kuud, kui on tekkinud juba esimene kogemus ja seoses sellega väike hooletus. Siis juhtub ikka selliseid asju, et tagurdatakse otsa keset õue seisvale grillile (sest tavaliselt seda seal ei ole), pöördel riivatakse külje või esinurgaga posti (sest pole osatud arvestada õiget pöörderaadiust, aga algne ettevaatlikkus on kadunud)... Ma vist tõesti ei tea ühtegi algajat autojuhti, kes ilma selliste asjadeta on hakkama saanud Smile

  • Kristi

    30.07.2008 12:25:49 | Vasta

    Kui Katilt alguses küsitakse, kas tal sõiduõpetaja suhtes ka eelistusi on, siis ma soovitaksin talle Mallet - on selline range, aga asjalik, ilmaasjata ei peedi ja sõitma õpetab kindlasti. Ma tulin samast autokoolist ühe teise õpetaja käe alt ja maanteele jõudsin esmakordselt näiteks ARKi eksamil, platsile sain ka täpselt korra... Smile
    Aga kuigi ma läksin autokooli täpselt nii, et küsimusele: "Millest me nüüd alustame?", vastasin: "Pedaalide järjekorrast," sain ma ikka pisut rohkem kui poole aastaga oma juhiloa kätte. Katil läheb siis ilmselt veel paremini.

  • Vike

    30.07.2008 22:45:12 | Vasta

    Testudo on küll üks hea valik - Malle teoorialoengud on sellised, et tõesti istud, kuulad, õpid ja kui ei õpi, siis häbened ;). Minu sõiduõpetaja on Marko, ma olen väga rahul, tõsiselt rahulik inimene.

  • veronika

    31.07.2008 18:28:40 | Vasta

    Kaja!
    Soovitan sul või kellelgi teisel teha ära juhendaja tunnistus. tingimuseks on vist 5-aastane juhikogemus ja ei tohi olla kehtivat rikkumist. maksis minu mälu mööda 200.- vist.
    juhendaja tunnistus annab sulle õiguse juhendada ise oma autoga sõites noort juhihakatist. muidugi eeldab see seda, et sul endal on liikluseeskiri peensusteni selge ja oskad nõuda ja soovid vastutuse võtta. minul tegi abikaasa juhendajaloa ja niipea kui sain sellele juhikaardile märke, et lubatud linnasõidule, hakkasingi paralleelselt autokooliga ka mehega sõitmas käima. mees käis ja pidas sõiduõpetajaga aeg-ajalt nõu ja sellise koostöö tulemusena hoidsin kokku suure hulga raha ja ka aega.

  • marit

    01.08.2008 07:36:41 | Vasta

    Veronikal on väga hea soovitus - juhendaja tunnistus aitab palju raha kokku hoida ja õppur saab kõvasti sõidukogemust.

Lisa kommentaar

Loading