Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Kati, linnavalitsuse töövari

Kati käis eile töövarjuks. Tallinna Linnavalitsuse Keskkonnaametis, sest eile oli Tallinna päev ning Noorteaasta raames oli see pühendatud teemale "Võim linnas noortele".

Muljeid kuulates tundus vähemalt mulle, tööelu elavale kodanikule, et linnavalitsus oli töövarjutamist väga tõsiselt võtnud. Või vähemalt oli seda tõsiselt võtnud Keskkonnaameti juhataja Tõnu Tuppits. Sest noor töövari pisteti ninapidi väga tõsiste teemade juurde. Kati näiteks osales koosolekul, kus arutati, kes peaks edaspidi kandma hoolt ja kulusid Pronkssõduri platsi korrashoiu eest (valitsus, linn või kaitseministeerium), jõlkus kaasas autofirma parkla laiendamise teemal peetaval kohtumisel ja mänguväljakute korrasolekut ja heakorda puudutaval arutelul. No promoüritusel (Tallinna linna päeva pidulik avamine) niikuinii.

16-aastasele, kes nendest teemadest sisuliselt ei tea ja nende võimalikku mõjuulatust ei tunneta, võisid pikad istumised ja arutelud olla ilmselt igavad. Aga usun, et põhisõnum - juhtimine seisneb suures osas kokkulepete sõlmimises - jõudis töövarjule kohale.

Kommentaarid (5) -

  • Margot

    16.05.2007 16:52:31 | Vasta

    Väga popp on praegu Pronkssõdurist rääkida. See on hetkel nagu mingi kilp. Räägime, arutame, anname noortele teemaks. Väkk!
    Tegelikult teab iga normaalne inimene, et see on puhas skitsh. Mugav (sry). Ja juttu jätkub kauemaks ...
    Mida Kati tegelikult teada sai?
    Hää änd küll.
    Miks Sa arvad, et Kati tegelikult kõikidest nendest teemadest sisuliselt ei tea? Muidugi ei mõtle ta nii,nagu mõtleb ülekolmekümnene, kes arvab ennast täiesti mõistetavalt adekvaatseks. Aga ma olen täiesti kindel, et tal on oma päris korraliki arusaam sellest, mis oli-on.
    Minuaravates on Kati väga tark ja armas noor inimene, vahel veidi segaduses, kuid väga hooliv ning samaga vastamist ootav inimesekene, kelle sarnaseid on ÕNNEKS minuteada veel päris mitu tagapool edasi rühkimas.

    Jõudu ja õnne!
    Margot

  • jan

    16.05.2007 17:32:53 | Vasta

    noh, see nüüd küll skitsh ei ole, et kes selle ex-pronx-lillepeenra eest edasist materiaalset hoolt kannab- pigem päris eluline ja just ebamugav küsimus Smile

  • malle

    16.05.2007 18:55:58 | Vasta

    mida sõna skitsh tähendab?

  • Metsapiiga

    16.05.2007 21:27:10 | Vasta

    Mis tore võimalus! Hea kogemus ametnike rutiinset tööpäeva kõrvaltvaatajana näha. Tegelikult argipäev ju selline ongi, "jooksvate asjade" lahendamine. Ja kõik pole teps mitte huvipakkuv.

  • Kaja

    17.05.2007 08:39:46 | Vasta

    Malle: ilmselt tahtis esimene kommentaator öelda "kitsh" (alaväärtuslik või maitselage kunstiteos) või "skits" (kiiresti ja üldjoontes visandatud teos), kuid eksis võõrsõna kasutamisel. Ja teine kommentaator eksis automaatselt järgi.
    Metsapiiga: jah, ka minu meelest on see igati tore võimalus. Mul on endal kah kolmel korral töövarjud olnud (küll kommunikatsioonieriala tudengid) ja üks, kelle töövarjuks olemise päev juhtus olema minu jaoks eriti ebamugav, selline sada-pisiasja-korraga-käsil, ütles pärast, et ta peab vist mõtlema, kas ta üldse tahab nii stressirohket ja samas nii vähepakkuvat tööd teha Smile

Lisa kommentaar

Loading