Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Kihnus

IMG_5619.JPG

Käisime Ole Kaasas! projekti raames Kihnu memmedele arvuti- ja internetikoolitust tegemas. Õigemini küll polnud koolitusel kaugeltki ainult memmed, vaid ka nooremapoolseid naisi ja mehi, ning mina ka ei koolitanud, seda tegi siiski Kihnu kooli arvutiõpetaja Toomas Rämman. Meie, mandrirahvas ehk kihnu keeli massakad, tiirutasime vahepealse nelja tunni kestel niisama saarel ringi. Muuseas oli meil ülitore giid Maria Michelson ning ehkki ma ei taha liiga teha kuulsale Kihnu Virvele, pakub Maria (kohalikus keeles ikka Kuraga Mari, Kihnuski nimetatakse inimesi talunime järgi nagu ka minu maal) pereansambel nii lauluvaliku, eheduse, esinemislusti kui loomuliku elurõõmu osas talle küll väga kõva konkurentsi. Soovitan!

Kuna Kihnus kantakse ju siiamaani väga loomulikult rahvariideid ning naiste kördist ehk seelikust saab tema kohta palju välja lugeda, panin minagi oma kodukandi näitamiseks selga Kuusalu seeliku. Kihnu seelikute valikut sai aga silmitseda Kihnu muuseumis.

Maal ja Kihnus2011 026

Väga tore päev oli. Vürtsi lisas väikest praami tugevasti loksutav meri ning see, et meie tore bussijuht oli juhuse tahtel saarlane, nii et lisaks kihnu keelele saime kuulda ka toredat saare murrakut, nii kõva, et lõika või noaga. Naeratus

Lisa kommentaar

Loading