Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Kiiruseületamise trahv

Roheliste Rattaretkelt tagasi sõites sain kiiruseületamise eest trahvi: tüütult pikas ja inimtühjas Ahja asulas sõitsin 50km/h asemel 69 km/h. No tõepoolest lasksin teadlikult üle, ja nii ma ka politseinikule tunnistasin, kui ta põõsast oma kiirusemõõdiku ja saua välja pistis.

Puhtsüdamliku ülestunnistamise eest sain miinimutrahvi 180 krooni ning nüüd pean aasta ja üks päev ehk siis 12.maini 2009 olema eriti hoolas liikleja, sest kehtiv karistus on ju kirjas.

Tegelikult olen ma küll ka enne seda trahvi olnud (Tallinna keskmisega võrreldes) viimastel aastatel vägagi korralik liikleja. Ning kihutamine lihtsalt kihutamise lõbu pärast ning ajad, mil mu kiiruseületamiseks mõõdeti kord varahommikul 50km/h maanteelõigul 129km/h ning mil Villu Vane ähvardas mind järjekordsel vestlusel järgmise kohtumise korral ringrajale saata, on minu jaoks küll jäädavalt möödas.

Kommentaarid (4) -

  • Eraser

    14.05.2008 15:06:28 | Vasta

    Nojaa.. sinisilmne oled, kui arvad, et aasta pärast on asjad aegunud. Jahh nbimetust aegunud need asjad kannavad. KUid kui politsei autost su andmeid vaastab siis näeb ta _kogu_ ajalugu. Raske uskuda, et uuesti vahele jäädes ta sellega ei arvestaks ja sa aasta pärast oleksid puhas leht .

  • Miretty

    14.05.2008 20:51:26 | Vasta

    Kajal on õigus, et aasta ajaga karistuse kehtivus lõppeb. Tõsiasi on ka see, et politsei andmebaasi jääb karistus alles. Aga iga normaalne politseinik kontrollib alati karistuste kehtivus aega ja kui eelmistest rikkumistest on aasta möödas (ja need ei ole olnud raske liiklusõnnetuse tekitamine ja joobes juhtimine), siis nendega ikka ei arvestata ja saad väiksema karistuse.

  • Mina

    14.05.2008 23:19:20 | Vasta

    Just Miretty poolt sulgudes toodud näitele ei tohiks tavaline reapolitseinik pikemat ajalugu kui aasta oma autos näha. Mõne politseiniku valupiir on ikka kõvasti veel allpool. Mul õnnestus ühe oina otsa sattuda kes ligi 5 aastase trahvivaba perioodi kohta oskas ikkagi mind veel parandamatuks pidada (tema enda sõnad) ja ligi maksimumiga trahvida. Minu puhul oli tegemist samuti liigse kiirusega.

    Miretty-le: miks peaks sinu arvates su sulgudes toodud näites politsei seadusele vilistama? :o

  • Miretty

    18.05.2008 23:35:04 | Vasta

    Minu sulgudes toodud näite puhul ei peaks politsei seadusele vilistama - mina pean siin silmas ikka seda, et sellistel juhtudel ilmselgelt ei saa miinimum trahvist juttu olla. Sellistel jutudel kontrollitakse inimese tausta hoopis põhjalikumalt. Sageli hinnatakse ka inimese käitumist ja suhtumist trahvi kirjutamisel.

Lisa kommentaar

Loading