Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Kodustest e-asjadest

E-valisin täna ära. Parteil, kelle kasuks olen aastaid hääletanud, kandideeris minu ringkonnas ka üks mu tööalane tuttav, keda valimisväliselt tubliks inimeseks olin pidanud. Nii et erinevalt eelmisest korrast oli valiku tegemine tänavu lihtne.

Orkutis ja veel mõnel pool käib aga diskussioon EMT m-valimiste klipi ja selle reminderi üle. Et kas võib ikka üks erafirma võtta sõna nii püha asja nagu valimised teemal. Eh, eks see väikeseks tirriteerimiseks oligi tehtud... aga kuna tehnoloogiline valmidus m-valimisteks saab alates aprilli keskpaigast juba olema, oleks Eesti kui e-riigi staatuse hoidmiseks ju igati lahe, kui uus ametisse astuv Riigikogu selle seadusemuudatuse ära teeks.

Ega muud polegi vaja muuta kui sõnastust. Valimisseaduse § 44 lg 2 sätestab, et valija tõendab oma isikut isikutunnistusele kantud digitaalset tuvastamist võimaldava sertifikaadi alusel. Nii et tuleb lihtsalt isikutunnistuse (loe: ID-kaardi kiibi plastümbrise) kõrval ka mõni muu vorm ette näha, kuhu digitaalset tuvastamist võimaldavad sertifikaadid on kantud. Sest sertifikaadid ise on ju täpselt sama kõvad ja isegi samast kohast välja antud.

Peakski vist hakkama uurima, kuidas kodanikualgatuse korras seadusemuudatuse ettepanekuid teha :)

 

Kommentaarid (4) -

  • ieska

    26.02.2007 20:09:57 | Vasta

    Ära siis väga pettu kui mõni vaevuv tegelane virtuaalset näppu meelekohal keerutama hakkab ning kantseliitidest kubiseva vastuskirja saadab seletamaks just mitte väga rahvapärasel moel ära kui loll ikka on inimene kui ta tahab midagi remontida üldise mugavuse nimel.
    Ieskal siin TOM-kogemused.
    Äkki on aeg vahepeal muutunud, ei tea.

  • BC

    27.02.2007 09:05:09 | Vasta

    Nagu Tanel Tammet oma ühes artiklis mainis, ei ole ükski TOM keskkonnas esitatud kodanikualgatus seaduseks jõudnud. Frown olukord on masendavamast masendavam.

  • Age

    27.02.2007 10:28:04 | Vasta

    Age klipp ise on vägev! Esimsel korral vaatasin ja itsitasin kohe kõvasti. Hästi teostatud ja väga hästi ajastatud ka Smile)
    Selline värskendavalt naljakas vaheldus pärast "müüsime raudtee lollidele tagasi" -tüüpi reklaamide sundvaatamist.

  • Helen

    27.02.2007 21:13:29 | Vasta

    Eesti Vabariigis kahjuks eksisteeris selline asi nagu kodanikualgatuse korras seaduseelnõude töösse andmine viimati eelmise sajandi alguses.

Lisa kommentaar

Loading