Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Köögiremont vol 3, esiku sugemetega

Nädalavahetus möödus taas remondi tähe all.

Kips paigas. Köök on jõudnud faasi, kus seintes on kipsplaadid paigas ja maalermeister on neile juba ka pahtlit peale ladunud. Pahteldamistööd tuleb muidugi teha veelgi. Nurkadesse on kipsi alla pandud metallist nurgatugevdused, et nurki kohe ümaraks ei sõidetaks. Seinas, kuhu kinnituvad kapid, on kipsplaadi taga ka puitplaat kinnituse tugevdamiseks.

Lahendatud on ka asjatundmatute uudishimulike igavene küsimus "kuidas elekter seina sisse saab?" - mina tean, elekter on seal juhtmete sees ja tema seinast kättesaamiseks tuleb teha kipsplaadi sisse ümmargune auk, kust siis juhtmeuss pea välja pistab.

Aken vahetatud. Glaskeki mehed paigaldasid uue akna ning maalri ja Leivo koostöös on tehtud ka aknapaled (vajavad veel viimistlust).

Laeraamistik. Seadmega, mille nimi on laserlood ja mis nägi välja nagu "Tähesõdade" R2D2, manas Leivo lae alla laserkiirega punase triibu. Selle järgi sai tõmmatud sirge joon ja paigaldatud puust vöö, millele omakorda kinnituvad "aampalgid" (need on juba paigas), millele omakorda kinnituvad tulevikus laelauad. Enne peab aga seinad värvi alla saama.

Aga et liiga lihtsaks ei läheks, sai ette võetud ka esikud. Tagumisse koridori läks sanitaarremondiliseks värskenduseks seina uus tapeet (mis tõi kohe teravdatult välja tulevase ülesande ustega tegelda - head klassikalised tahveluksed tuleb kõigepealt vanadest õlivärvikihtidest puhastada ja siis vaadata, mis nendega edasi saab). Samuti sai seina uus lamp, mis nüüd kogu uut ilu ja vana mitteilu selgelt välja toob.

(Ja ääremärkuseks olgu öeldud, et ajal, kui Leivo tapeeti pani, mina juba magasin. Ma ei tea, kuidas ta sellega üksi hakkama sai, aga näe, sai. Mina eeldasin, et alustame tapeetimisega järgmisel hommikul ja kerisin tuttu :)

No aga ikka kippus tööfront eest kaduma, nagu Leivo märkis. Ja nii sai üles katkutud välisukse juurest algava esiku põrand (linoleum+ vanad saepuruplaadid) ning kunagist moeröögatust Mistrat meenutav seinakate garderoobiruumist.

Lisa kommentaar

Loading