Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Kooli kokkutulek

Mul on nii hea meel, et ma oma kooli 40. aastapäevale läksin. Emotsioonid on laes ja mega.

Ehkki esimene emotsioon oli hoopis ehmatus. Sest meie kool näeb välja ikka tõeliselt jõle. Inetult tumepruuniks värvitud klassiuksed, osad ilmselt veel meie ajast, osad vanglalike massiivsete raudustega asendatud. Kulunud ja määrdunud põrandakatted, ebamäärast karva seinad. Nägi välja nagu tõeline getokool. Kahju oli.

Kahju ka sellest, et meie olime viimased, kelle ajal koolis veel pisutki reaalainete süvaõpet oli. Matemaatika eriklassid lõpetati küll 1986 (meie olime abituuruiumis 1988), kuid vaim oli meie ajal veel tugev. Pärast tulid kirjakunstid, teatri- ja kõnekallakud, inglise keel ja ajakirjandus - kõik puha popid alad, aga kahjuks kaotas kool nende otsingute käigus vist oma näo. Omaaegsest tuntud "Tipi ettevalmistuskoolist" on saanud... ütleme, et tavaline piirkonnakool. Koolide pingereas kuskil 180+ kohal.

Aga positiivse laengu andsid muidugi kaaslased. Kõik mu klassikad on nii uskumatult enda moodi! Oli väga lõbus.

Ja koolis, kui oli vaja minna kolmandale korrusele oma kunagist klassi vaatama, pöördusid jalad nagu iseenesest paremale. Sest vasakul, teadagi, oli meil tollal kehtinud ühesuunalises liikluses allatulekutrepp.

Kommentaarid (4) -

  • liis-marii

    04.12.2007 00:13:28 | Vasta

    mis koolis sa käisid, kui tohib küsida? Smile

  • Kaja

    04.12.2007 08:20:54 | Vasta

    Tallinna 37. Keskkoolis, selles endises Jaan Kreuksi nimelises.

  • terje

    04.12.2007 09:11:12 | Vasta

    See oleks olnud mu lapse rajoonikool. aga korraks sisse minnes ei suutnud ma sundida ennast tahtma teda sinna käimas ette kujutama. Kuidas on võimalik, et üks koolimaja saab olla nii trööstitult räpane ja kole. Võrreldes mõne teise kooliga. Mina küll usun, et ümbrus mõjutab inimeste, ka laste, käitumist rohkem kui miski muu.

  • tibutriin

    04.12.2007 10:20:46 | Vasta

    natuke trööstitu nägi välja jah, aga seltskond ja pidu olid ka minu meelest super!
    ja - Sa lõpetasid siis samal aastal, kui ma alustasin. Smile

Lisa kommentaar

Loading