Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Korteri-inimese rattapesu

Olen küllalt kuulnud ja lugenud ratturite imelugusid sellest, kuidas supipotis jalgrattaketti leotatakse või naise äraolekul salaja koos jalgrattaga dushi alla minnakse, et ka kallis sõber maastikuporist ja võistluste tolmust puhtaks saaks. Neist juttudest innustust saanuna proovisin minagi paaril korral porist ratast vanni tõsta ja dushi-survepesuga üle käia.

No vilets oli. Pärast kõik sodi ja pori täis. Ja ebamugav. Ratas kippus kogu aeg tagarattalt maha normaalsasendisse vajuma, sest ühe käega ei jaksanud teda hoida ja nii oli mitu sinikat sarvedest või pedaalidest garanteeritud. Ja pole mul ka seda õiget rattapede hinge, et tahaks niimoodi mässata. Aga 36h võistluse sopp oli vaja rattalt maha saada, varsti juba ju uus võistlus tulekul.

Nii helistasingi täna kodulähedasse autode Jazz kiirkäsipesulasse ja küsisin natuke ebalevalt, kas võib sinna ka rattaga tulla. Ja mis välja tuli! See on täiesti ametlik teenus! Maksab ainult 50 krooni - ja ausõna, nii puhas kui pärast seda pesu pole mu ratas vist uuenagi olnud. Nüüd saan ta muretult hooldusse anda, et enne XDreami kõik ka puhastatud ja õlitatud saaks. Tavaliselt HE remondikutid alati nurisevad, et ma oma ratast korralikult ei puhasta ega tema eest ei hoolitse.

Nii et soovitan - ärge minge rattaga dushi alla, minge Jazz pesulasse!

Ainult natuke napakas olemine oli, kui pesujärjekorras rattaga tähtsalt autode vahel ootasin. Üks autojuht jõudis koguni paluda, et ehk seisaks ma oma rattaga kuskil mujal ega võtaks pesujärjekorras ruumi... Aga kui rattapesijaid rohkem tuleb, küll siis ka autojuhid harjuvad!

Kommentaarid (7) -

  • Henrik

    21.06.2006 00:17:02 | Vasta

    Kusjuures Jazz on nii liigutavalt tore firma, et ma olen alati nutma puhkemas, kui ma seal käin. Teenus on väga kvaliteetne ja korralik, inimesed sõbralikud. Püsiklient saab neilt alati sünnipäevakingituse (tasuta sisepuhastus) ning aeg-ajalt teevad nad klientidele lihtsalt sellepärast kingitusi, et võib ju teha. Näiteks hiljuti jagasid tasuta Rock Cafesse Soweto Kinchi kontserdi pileteid! Ülemiste Jazzi avamise puhul pesid nad kolm päeva püsiklientide autosid seal tasuta. Nüüh!

  • Urmas

    21.06.2006 00:21:43 | Vasta

    Vanni mul pole, aga tiba suuremas duširuumis on rattapesemine päris mõnus. No sellises kus veega möllata saab st trapp keset ruumi on. Ja kui dušil veel ka mingisugune surve massaaži režiim on (ägedad ž sõnad), siis on eriti mõnus. Smile

    Kas nad seal Jazzus ratta ära ka kuivatasid?

  • Oliver

    21.06.2006 08:22:27 | Vasta

    Viimane kogemus Tallinnas rattapesemisest on Järve selveri all olevas autopesulas. Ei mäletagi mis selle nimi oli, aga samuti pidi natukene teiste autode järel ootama ning suurest mudast puhtaks survepesu (mis ei ole rattale kõige parem) oli vist minu ootamatu soovi pärast täitsa tasuta. Hinnakirjas neil rattapesu teenust igatahes ei olnud. Ma olin küll nõus ise oma ratast pesema, kui keegi mulle vaid vooliku annaks, aga pesupoiss kohe lahkelt lasi ise ratta veega üle. Muidugi mingit kuivatamist ega seebitamist selle eest ei saanud.  

  • Oliver

    21.06.2006 08:24:15 | Vasta

    Kui keegi oskab soovitada Mustamäel TTÜ lähedal mõnda autopesulat, siis oleks väga tore. Ma hetkel ei ole veel ühtegi sealkandis leidnud, kelle juures saaks teinekord võistlustelt tulles vähe ratast sodist puhtaks loputada.

  • Kaja

    21.06.2006 08:44:40 | Vasta

    Urmasele: jah, kuivatasid küll, täielik täisteenus oli Smile

  • taavi

    21.06.2006 09:32:02 | Vasta

    kuidas ratast pesti? kui survepesuga, siis kas käidi hoolikalt ümber ja rummusid säästeti kuigipalju?

  • Kaja

    21.06.2006 13:03:30 | Vasta

    Ma tegelikult ei teagi, kuidas pesti - ootasin kohvikus...

Lisa kommentaar

Loading