Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Lapsed omavahel vol 3

Sain jälle täiesti ebapedagoogiliselt naerda laste omavahelise tülitsemise üle. Ode on praegu sellises elujärgus, kus solvub iga väikseimagi asja peale ja Jürile meeldib teda õrritada. Nüüd on nende lahingud kandunud juba ülemaailmsesse arvutivõrku.

Hiljuti pani Ode kättemaksuks Jürist internetti üles mingi koleda pildi. Jüri omakorda blokeeris selle peale Ode rate konto ja veel mingeid Odele olulisi lehekülgi. 

Kirjutab Jüri:

"Kuna mu väike õde mõtleb, et mulle võib tagasi teha interneti kaudu, siis sai jälle ära kasutatud keskmise inimese rumalust. Õpetussõnad: ära jama administraatoriga, eriti kui sa oled 100% tumba ja administraator on paha inimene kurjade mõtetega."

Minu sekkumisel sai tüli muidugi lahendatud ja ka Ode e-elu taastatud. Pärast aga läksin teise tuppa ja naersin. Täiesti ebapedagoogiliselt, nagu öeldud.
_____
Ode on pahane ka Kati peale, kes kõige suuremana kõige rohkem vabadust ja - Ode meelest - täiskasvanute aega ja kingitusi saab.

"Kati ja Issi läksid sushit sööma ja ei võtnud mind kaasa. Sellepärast olen nüüd solvunud.

Mulle peab ju ka ikka mõtlema!!!

Väiksena kui ma kurtsin, et Kati saab kõige rohkem asju, siis mind lohutati sellega, et ma olen kõige väiksem ja saan kõige rohkem kommi ja jäätist. Aga nüüd küsimus: Kas see peaks mind nüüd, 12 aastasena lohutama?"

Viimasel ajal on Ode üldse väga kiivalt võrrelnud, kes neist kolmest kuskil käib, milliseid asju saab ja kui palju kellelegi ostetud riided maksavad. Kaks esimest on arusaadavad, aga viimane häiris mind ikka tõsiselt. Kuna poiste riided kipuvad kallimad olema (või ei oska mina leida kohta, kust soodsa hinnaga kvaliteetseid meesteriideid müüakse), oli Odel pidevalt häda, et Jüri saab kallimad asjad kui tema. Küsimusele, kas ta oleks siis endale tahtnud selliseid teksaseid või tosse nagu Jüril, vastas ta aga eitavalt - enda omad meeldisid ikka rohkem.

Muidugi, kuna raha on meie kodus samasugune piiratud ressurss nagu aeg, võib tõesti tekkida ehk põhimõtteline küsimus, kui palju seda kellegi peale kulutatakse. Aga ikka oli see kuidagi häiriv. Õnneks läks pidev hinnasiltide võrdlemine mööda sama äkki kui oli alanud.

Kommentaarid (2) -

  • Terje

    27.10.2006 10:34:14 | Vasta

    Kusjuures väga tuttav tunne tuli seda lugedes. Ja lahenduse pakub ainult kannatus ja aeg.

  • nuhk albert

    27.10.2006 12:07:40 | Vasta

    Päris kosutav on lugeda, et ka teiste 12a emad on oma laste puhul täheldanud samu sümptomeid, mis mina. Ma lihtsalt ei jõudnud ära imestada, kuidas muidu mõistlikust ja heasüdamilkust tegelastest on saanud egoist ruudus.

Lisa kommentaar

Loading