Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Lemmikajakiri FHM

Olen juba pikemat aega olnud truu lugeja ajakirjal FHM. Mis klassikalises liigituses peaks olema hoopis meesteajakiri, aga mis teha, kui naisteajakirjandus on oma väljaannete paljususest hoolimata üheülbaline ja enam midagi ei paku.

FHM on tõeliselt lustakas ja äge lugemine. Tegijad ei võta end ega oma teemasid ülemäära tõsiselt ning kogu ajakirjast kumab puhast tegemisrõõmu, mitte higihaisulist ponnistamist lahe olla või siis lihtsat tülpimust "jälle-vaja-kolm-lehekülge-täita". FHMi ättituud ruulib täiega! :)

Aga miks mulle enam naisteajakirjandus ei meeldi? Sest nad on taandunud nii ühesuguseks ja jäänud tervikuna samasuguseks kui kümme aastat tagasi. Kreemi- ja muude potsikute rubriik, ühetüübilised portreelood, paar minu jaoks igaval teemal või mitte väga säravalt kirjutatud probleemartiklit, moenurk, trenn ja tervis (teemana tegelikult huvitavad, kuid ülesehituselt ja kirjutamisviisilt mitte lugema kutsuvad), lood kuulsustest... Ma ei pretendeeri küll rääkima kõigi naiste nimel, kuid minu meelest on selline ajakiri tänapäevase eesti naise elust ja huvidest valgusaastate kaugusel või siis vähemalt eelmisesse sajandisse kinni jäänud. Cosmo oli oma suhtumiselt ja teemakäsitluselt algul värske tuulepuhang, aga no kui kaua sa ikka jaksad lugeda (olgugi hästi kirjutatud ja lustakaid) soovitusi flirtimiseks, meestega ümberkäimiseks ja oma seksuaalsuse avastamiseks...? Nii et Cosmo jaoks olen ma lihtsalt liiga vana.

Teistest selgelt eristuv ajakiri on veel Pere ja Kodu, aga ka selle sihtgrupist olen ma koos lastega välja kasvanud: Pere ja Kodu on eelkõige siiski ajakiri väikelapse vanematele.

Mõni aeg tagasi meeldis mulle päris hästi ka Eesti Naine kui tõsisema ja maalähedasema elukäsitluse esindaja, kuid vähehaaval on temagi oma eripära minetanud ja muutunud üheks tavaliseks naisteajakirjaks. Ja Stiil, mu varasem väga-väga pikaajaline lemmik, on oma erinevates eneseotsingutes vist maandumas sinnasamasse turvalisse "kõigile naistele midagi, mida nad stampettekujutuses lugeda tahavad" rubriiki, kus juba ees Anne, Eesti Naine, Lilit jt. Lilitist, kusjuures, on aegajalt lugeda lisaks muule üldkohustuslikule vähemalt müstika ja teispoolsusega seonduvaid teemasid. Mitte et need mind väga kaasa haaraks, aga vähemalt on midagigi teistsugust, mis teda teistest eristab.

Nii et jah, minu lemmik on FHM. Ning ka Kati on seda samuti juba ammu lugenud ja kiitnud ja nüüd ütles Odegi, et FHM on "jumala naljakas". Ja vaevalt et me ainsad oleme - nii et FHMi turundus võiks hakata naistele suunatud reklaami tegema ja võidaksid ilmselt palju õnnelikke lugejaid :)

Kommentaarid (5) -

  • Age

    15.01.2009 13:39:12 | Vasta

    Olen endale ometigi mõttekaaslase leidnud! Minu kontori meeskolleegidel on see tellitud ja iga kuu alguses käib toas (mees- ja naiskolleegide seas) kõva löömine, kes seda esimesena lugeda saab Laughing
    Ja just see vimkaline ning natukene kerges kreenis kirjutamine ja vaimukas sõnaseadmine ongi selle ajakirja absoluutsed plussid. No ja ilusaid inimesi on ju ka ilus vaadata ;)

  • Gea

    15.01.2009 13:58:30 | Vasta

    teretulemast klubisse Smile meil lausa koju tellitud FHM, käib akadeemia ja vikerkaare kõrval ;)

  • nimi

    15.01.2009 20:35:57 | Vasta

    Kusjuures ma olen 99% nõus, ainult meil keegi ei telli seda. Ja eesti naisel vahetus nüüd vist ka toimetaja, uuest aastast on ta vist veel "turvalisem"siis.

  • Liina

    17.01.2009 00:07:36 | Vasta

    Hmm... aga GEO? Smile See on viimase aja üks parimaid ajakirjasid Eesti ajakirjandusturul.
    Kuigi, jaaa - FHM on väga sheff ajakiri. Just jah seesama mõnus ajaviitelugemine, ei midagi tösist.

  • piret

    17.01.2009 14:02:28 | Vasta

    Just minu m6te. Geo on väga tore ajakiri minu meelest.

Lisa kommentaar

Loading