Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Maailma jaoks täiskasvanu

Europarlamendi valimised 2009 on tänavu ametlikult täisealiseks saanud Kati esimene võimalus oma kodanikukohust täita ehk valimas käia. Tegelikult on ta selle juba ka ära täitnud, moodsalt e-valides.

Aga 18-aastaseks saamine ei tähenda mitte ainult õigust valida ning poest suitsu ja alkoholi osta. Ebameeldiva üllatusega avastas Kati, et tema internetipanga tehingud on muutunud tasuliseks ning deebetkaardi eest tekib hooldustasu. Tere tulemast täiskasvanute ebaõiglasse maailma :)

Vähemalt see kolmelapselise pere lastele Tallinnas pakutav tasuta bussisõiduõigus kehtib Kati jaoks veel kuni gümnaasiumi lõpuni. Ja isegi lastetoetust saan ma tema eest veel edasi.

Üks suur samm täiskasvanuks saamise teel on muidugi ka autojuhiload. Mõni päev tagasi rõõmustaski Kati nõudlik sõiduõpetaja Otto teda teatega, et võib juba hakata eksamiaega kinni panema.

Nii et jah, maailma ja riigi jaoks on Kati täieõiguslik täiskasvanu. Minu jaoks muidugi edasi laps mis laps, eriti kui tal on nii suur nohu nagu praegu ja ma teda kuidagi aidata ei oska ning haigust ära võtta ei saa...

Lisa kommentaar

Loading