Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Maatööd ja muud

Kuna Ode plaanis reedel endale sõbrannad ööseks külla kutsuda, mõtlesin neile natuke rohkem ruumi ja vabadust jätta ning sõitsin maale - ema ja isa on seal praegu sügispuhkust lõpetamas. Ja Leivo oli Lätis, nii et ühisõhtu temaga langes nagunii ära.

Võtsin kaasa sügisesed lillesibulad, mida praegu õige aeg mulda pista - krookused, nartsissid, tulbid. Kaevasime nende jaoks juurde jupi peenart - aia kõrval olevad kolm floksi- ja muude püsikute klumpi on nüüd pikliku peenraga ühendatud ning loodetavasti pistavad kevadel sealt nina välja varased õrnad õied.

Kuna igasuguseid röövikloomi, küll mutte, küll vesirotte, müttab maa sees hordide kaupa, tegime osade sibulatega eksperimenti. Lõikasime augud sisse plastmasstist einekarpidesse (neisse, kuhu kauplustes näiteks salatit kaalutakse) ning istutasime sibulad maasse koos kaitsva karbiga. Võrdluseks said teised kõrvale ka karbita.

Algul plaanisin tagasi tulla kohe laupäeval, aga siis saabusid bussiga maale ka Kati ja Ode, ilm oli imeilus,  isa hakkas sauna kütma ja nii jäime pühapäevani.

Isa tegi mutitõrjet, puistates käikudesse purustatud küüslauku. Mõjus küll - mutid olid sunnitud eelmiste käikude asemel uued käigud ajama, nii et muru sai veelgi rohkem küntud :)

Korjasime õunu ja Mäepealse kuusehekki peitunud puudelt ka ploome - ma ei mäletanudki, et need puud varem kandnud oleksid.

Vahepealse puhkuse ajal oli isa maha võtnud tervet keldrimäge katnud saksamaa pihlakate võsa, lumepallimarja tihniku kaevu juurest ning muud võsa. Nüüd said lääpas taimevartest puhtaks ka köögiakna alune lillepeenar ja juriinide/jorjenite rivi rohuaia veerel.

Ja muidugi olid ema ja isa üles võtnud ka kartulid ja porgandid, mille mõlema saak on tänavu hea.

Täna sajab akna taga jämedat vihma. Kas olidki viimased suvesoojad ilmad?
_____
Täiendatud nädal hiljem. Õnneks siiski ei olnud viimased suvesoojad ilmad - soe oli ka nädalavahetusel 26.-27.september. Ja paistab, et sügisene loodus soosib tänavu tööinimesi - tööpäevadel sajab (sel esmaspäeval jälle), aga nädalavahetuseks on ilusaks läinud.

Lisa kommentaar

Loading