Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Meenutus 90ndatest: kui ka kõik on pea peale pööratud, siis ilm ikka toimub

Mulle tuli külla kursusekaaslane Kadri, et laenata vööd ja kasse Islandile Hekla otsa minekuks. Ja Kadri on selline fenomenaalne inimene, et isegi kui pole teda vahepeal aastaid näinud, ei ole taaskohtumisel seda kohmakat no-tere-mis-teed-kuidas-läheb viisakusvestlust. Nii et kukkusime köögilaua taga õlut limpsides pikalt lobisema.

Muuhulgas tuletas Kadri meelde meie kursuse kunagise ütluse "Aga ilm ikka toimub!", mida kasutasime irooniliseks lohutuseks olukordades, kus kõik oli nii sitasti, et sai minna ainult hullemaks.

Pärines see ühest uudistesaatest, mida me ilmselt hulgakesi vaatama sattusime. Ja 90ndate alguses tähendas uudisteblokk reeglina halbu uudiseid. Inflatsioon 1076%, raha odavneb ühe kuuga kaks korda. Äraarvamatu Venemaa. Autopommid ja muud jämedate kuldkettidega meeste omavahelised arveteklaarimised. Koondamised. Vabalangemises sündivus. Ja nii edasi. Nii et selle konkreetse masendussaate lõpuks ütles diktor (ilmatüdrukuid ja uudisteankruid tollal veel ei olnud) enne ilmateate ettelugemist ilmselt lohutuseks: "Olgu muud mis on, kuid vähemalt ilm toimub nagu ikka."

Pikaks ajaks saigi sellest pidepunkt selles hullumeelselt pöörlevas maailmas.

Lisa kommentaar

Loading