Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Mina, säästuekspert

Viimasel ajal on hakanud ajakirjanikud minu kui eraisiku poole pöörduma huvitava teemaga: räägi eelarve plaanimisest ja säästmisest. Juba oli kolmas kord, nii et ei saa olla tegu juhusega, vaid ilmselt olen blogis kirjutatu põhjal omandamas mingit säästueksperdi mainet.

Üks küsija ütles ka otsesõnu, et lihtsalt huvitav ju, kui mainekas firmas mainekal ametikohal töötav inimene ei häbene öelda, et ostab poest toiduaineid sooduspakkumiste põhjal ja et suuremate ootamatute kulude katmiseks tuleb teha lisatööd.  

Nojah. Kokkuhoidu ja säästlikku eluviisi pole ma kunagi häbiväärseks pidanud, aga see tekkima hakkav säästuguru roll mulle kah ei meeldi. Sellepärast, et minu kokkuhoid ja lisaraha teenimise vajadused on siiski midagi sellist, mis paljusid inimesi ilmselt samamoodi ärritab kui Eesti Panga presidendi jutt 5000 krooniga hakkamasaamisest. Et no mis mõttes - proua teeb kokkuhoidu ja teenib lisaraha reisimiseks või lapsele kallite breketite suhupanemiseks, samas kui paljud inimesed muretsevad, mille eest järgmiseks päevaks süüa osta, täiendavalt kokku hoida pole enam kusagilt ja lisatööd lihtsalt ei ole....

Samas võiksin muidugi ka mina käituda pealtnäha jõukalt ning kulutada kogu raha igapäevakuludele. Ning siis hädaldada kolme lapse üksi kasvatamise majandusliku raskuse üle, mis midagi enama ei võimalda. Ja et riik ei hooli ja laste isa on siga... Aga seda ma küll ei taha ning nii olengi lihtsalt valinud teise tee: hoida argikulud kontrolli all, et säästa raha ilusamateks hetkedeks ja olulisteks asjadeks. Kui sellest õpetusest kellelegi veel kasu on, siis ehk kannatab ka säästueksperdi staatuse välja :)

Kommentaarid (3) -

  • AndresP

    26.11.2008 18:38:58 | Vasta

    Vastutav kodumajandus (vms) võib see ka olla. Või prioriteetide seadmine.
    Poes käies on väga palju kaupa, mille hinda ma täpselt jälgin ja ostan soodsamat või "parim enne täna" kaupu. Säästudega finantseerin samuti kalleid hobisid või muidu pere elu kvaliteeti.
    Paljud lihtsalt kulutavad raha sinna-tänna ära ja siis probleemitsevad. Ma küll tabelit kulude-tulude kohalt ei pea

  • Ocu

    27.11.2008 02:03:49 | Vasta

    hea jutt Ohtulehes

    Tööle võtab Pino juba aastaid kaasa võileiva või eelmisest päevast jäänud kodusööki. Ta on valinud endale soengu, millega ei pea iga kuu juuksuris käima ja hommikuti geelide-vahtudega mässama.

    Et muudkui see kurikuulus VÕILEIB aasta aastalt kaasas? Nagu maskott? Laughing

    AJakirjanikud muidugi ruulivad. Kuidas sa sellise otsa sattusid?
    Ta suutis mulle pildi silme ette manada kiilaks aetud nais-baretist Laughing

  • Kaja

    29.11.2008 17:14:32 | Vasta

    No tema sattus muidugi minu otsa, mitte vastupidi Smile Tegelikult, jah, mulle endale üldse ei meeldinuds, kuidas Maarius Suviste seda minu juttu serveeris - verbidega "hõiskas" ja muu säärane. Lisaks see, et ma ütlesin, et olen küll nõus esinema loos oma nime all, kuid ei taha juurde pilti endast, et ennast teiste (anonüümseks jäävate) rääkijate seast mitte esile tõsta. Ja selle peale pandi minust pea üle terve lehekülje ulatuv pilt... Aga vaatame asja heast küljest: vähemalt arvestas ta minu soovi selles osas, et ei toonud ta välja minu töökohta...
    Aga jah - arvan, et eraisikuna ma Maariusele enam igaks juhuks intervjuusid ei anna.

Lisa kommentaar

Loading