Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

"Minu Argentina", tundeid äratav raamat

Epu ja Liisi esitlusel käies omandasin ka endale eksemplari raamatust "Minu Argentina".

Argentina... See on maa, kuhu kindlasti on jäänud maha ka suur tükk minu südant. Mis siis, et mina viibisin seal turistina ja ainult pisut üle kuu ning suurem osa Liisi raamatust - see, mis puudutab Varjatud Linna ja getoelu - on minu jaoks seetõttu  täiesti tundmatu maa.

Minu isiklik Argentina on lõputud tuuled Aconcagual, hotell "Independencia" andinistide (Euroopa mõistes siis alpinistide) ja matkasellide rahvusvaheline melu, Mendoza veinipiirkonnad, Buenos Airese kollased taksod ja räpasevõitu tänavad, Iguazu maalilised vaated ja siinsed BA-ga võrreldes tumedama nahavärviga, justkui teisest rassist inimesed, matetops ööbussi juhi käeulatuses ning ööbimiskohtades leitud tuttavate ringis, San Martin de Los Andes võrratu puhkusepiirkond, grill-liha sellest lahutamatu veini või maailma parima õllega... ja hispaaniakeelne Piibel Uspallata haiglas.

Jah - minu Argentina on maa, kus ma peaaegu oleksin võinud endalegi märkamatult surra. Ma ise ei ole seda teadmist muide tänaseni päris omaks võtnud, lihtsalt ei taha.

Ent pole oluline, mida erinevat me nägime: Liisi raamat tõi ka minu Argentina tunde, lõhna ja maitse väga elavalt tagasi. Jälle astusin ma veidi enne südaööd motellist välja ja jahmusin, kui soe on öö tsikaadide sirinas ja kõikjalt tulvavavs grillilõhnas ning milline melu valitseb pärast siestat taasärganud linnas. Jälle istusin ma jääkülma higistava õllepudeliga turistitänava Florida kohvikus ja silmitsesin inimesi - tangotantsimise, inimkujude tegemise , reklaamijagamise või pudipadi müümisega ennast elatavaid, kõndivaid, vaatavaid, kerjavaid. Jälle...

Tõepoolest raske on arvata midagi raamatust, millega seovad nii tugevad isiklikud emotsioonid! Kogu aeg tahaks rääkida ainult sellest isiklikust osast... Raamatu kohta siis niipalju, et see on nauditavalt hästi, hoogsalt ja elavalt kirjutatud - lugesin seda naerdes ja ka niiskete silmanurkadega. Ja nagu juba öeldud, annab ta suurepäraselt edasi Argentina lõhna, värvi ja maitset - kindlasti ka neile, kes seal käinud pole.

Lisa kommentaar

Loading