Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Minu blogieksperiment: müün Mobiil-ID-d

Seniste blogikampaaniatega võrreldes teen mina küll täiesti teistpidist asja. Sest kui tavaliselt on blogijaid kaasatud turunduskampaaniatesse niipidi, et nad peavad oma blogis midagi kirjutama ja saavad selle eest mingi hüve (Skype stardika, Arvutimaailma tellimuse, Petrone Print raamatu...), siis mina kasutan oma blogikeskkonda Mobiil-ID teenuse müügiks ning kaasaminejate hüveks on teenus  ise + teadmine, et nad on teinud mulle õbrateene. Sest kui mulle on sõlmitud lepingust teada antud, kogun mina iga soovitatud lepingu eest punkti ning see aitab mind lähemale müügivõistluse peaauhinna, reisi võitmisele. Ja reisimine on mu nõrkus, armastus ja kirg.

Ja ühtlasi on päris huvitav jälgida, kuidas niipidine kampaania töötab. Ehk siis kas ja kui efektiivselt saab blogi kasutada sellise üsna keerulise teenuse müügiks. Just nimelt müügiks, mõõdetavalt konkreetselt sõlmitud lepingute arvuga, mitte lihtsalt promotsiooni ja tutvustusega X lugejate hulgale.

Tulemus? Praeguseks on endast teada andnud neli blogiüleskutse peale lepingu sõlmijat. Ja kuna eelmine üleskutse on uuemate postituste alla mattunud, kordan seda siinkohal uuesti.

Niisiis, Mobiil-ID tutvustusmaterjal.

Mobiil-ID on teenus, millega saad internetis (näiteks e-maksuametis, internetipangas, kodanikuportaalis jm) tõestada oma isikut. Sisuliselt on tegu samasuguste sertifikaatidega, mis on kantud Sinu ID-kaardi kiibile: Mobiil-ID puhul asuvad need SIM-kaardil ehk samasugusel kullakarva kiibil, mis aga asub Sinu mobiiltelefonis.

-          Sul pole enam vaja koodikaarte ja PIN-kalkulaatoreid. Ka siis, kui Sul on konto mitmes pangas, ei vaja Sa internetipankadesse sisenemiseks mitut kaarti või kalkulaatorit, piisab ühest Mobiil-IDst.

-          Sa ei vaja ID-kaardi lugejat, selle toimimiseks vajalikku tarkvara ja installeerimist – Mobiil-ID toimib kõikides arvutites. Ilma installeerimata. Ka välismaal.

-          Sind ei ahista pankade koodikaartide kahanevad päevalimiidid - Mobiil-ID-ga saad teha ka suuremaid päevatehinguid, sest Mobiil-ID on turvaline.

-           Teenuse kasutamine on lihtne: sisesta internetis oma kasutajatunnus ning vajuta nuppu „Sisenen Mobiil-IDga”. Seejärel kinnita mobiilil klahvivajutusega, et näed seal samasugust kontrollkoodi kui arvutiekraanil. Sisselogimiseks sisesta PIN1 (saad kaasa lepingu sõlmimisel), digiallkirja andmiseks PIN2.

Lepingu sõlmimiseks mine EMT või Elioni esindustes. Kindlasti võta kaasa ID-kaart!

Tööandja nimel oleva numbri kasutamine pole probleem – Mobiil-ID leping sõlmitakse selle numbri juurde Sinu kui eraisikuga.

Saad uue SIM-kaardi, kuid Sinu mobiilinumber ja kõikide teenuste kasutus jääb endiseks. Samuti salvestatakse uuele SIMile ümber Sinu telefoniraamat (kui hoiad telefoninumbreid SIMil). Seejärel tuleb Mobiil-ID teenus aktiveerida ja saadki hakata seda kasutama.

Minu palve: Kui oled lepingu sõlminud, palun loe mind enda soovitajaks: saada e-postile kaja.pino@eesti.ee oma nimi ja telefoninumber.

Omalt poolt olen valmis aitama Sind nõu ja abiga teenuse aktiveerimisel ja kasutamise õpetamisel.

Hind. Kuni 2008. aasta lõpuni on Mobiil-ID tasuta, edasi hakkab maksma 10 krooni kuus. Kõik tehingud Mobiil-IDga on tasuta - võid sisse logida ja digiallkirja anda nii palju tahad. NB! Mitmed tööandjad on ka otsustanud, et turvalise internetikasutuse edendamiseks võetakse töötajate Mobiil-ID lepingud enda kanda.

NB! Eriti soovitaksin Mobiil-ID teenust Maci omanikele, sest neil on ID-kaardi arvutis kasutamisega probleeme.

Lisa kommentaar

Loading