Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Minu hommikud

Uued argirutiinid on paika loksunud ning meie kodune hommik näeb välja selline:

6:40 Mobiil annab äratuskella. Mina tõusen, riietun koduriietesse ja koperdan kööki. Panen keema tee- ja kohvivee, sätin lauale tassid-taldrikud-söögiriistad, võtan kapist ja külmkapist toidu. Virgematel hommikutel teen ka midagi valmis - täna näiteks ahjujuustusaiu (saialõigud kaetud kodujuustu ja pärisjuustuga ning ahjus kuumaks küpsetatud).

6:45 Ärkab kass. Tuleb kööki, näub nõudlikult ja hüppab taburetile. Kammin teda (seda peab tõesti iga päev tegema, muidu on Kisti inetult klimpis kasukaga või oksendab sisselimpsitud karvapalle). Pesen ta kausi, panen värske toidu ja vahetan jooginõus vee. Kass sööb (või ei söö, vaid näub edasi, et midagi paremat saada).

6:50 Keedukannus on vesi keema tõusnud. Panen teematerjali Bodumi kannukesse ja kohvipuru oma kruusi, kallan vee peale ja jätan tõmbama.

6:52 Lähen vannituppa, pesen näo, käin kempsus, teen oma voodi üles, võtan kapist selleks päevaks ette nähtud tööriided ja panen need voodile valmis. Kammin juuksed. Mõnikord (täna mitte) teen silmatriibud ja värvin ripsmed.

6:59 - 7:00 Äratan lapsed (need, kes lähevad esimesse tundi). Lähen kööki, võtan ahjust valmis saiad (täna, mitte alati).

7:02 Laps(ed) tuleb(vad) kööki. Tavaliselt on nii, et Kati ja Jüri tulevad otse voodist, Ode käib enne nägu pesemas. Kõik on veel magamisriietes. Mõnikord liitub meiega ka Mammu (tema ärkab ise ja kui ärkab, siis tuleb). Sööme.

7:05 Kass kraabib lärmakalt oma kempsusolevas kastis (tõepoolest väga regulaarselt igal hommikul umbes samal ajal :)

7:10 Lapsed on söömise lõpetanud, tõstavad nõud kraanikaussi (või jätavad lauale) ning lähevad riietuma ja hõivavad kordamööda vannitoa. Mina pesen nõud, panen liisule ja kappi. Pühin laua, puhastan kraanikausi. Pühin põranda, kui sinna on midagi pudenenud.

7:17 Tühjendan kassikasti, loputan, panen uued paberid (meie kass kasutab tükikesteks lõigatud ajalehti). Pakin prügi väljaviimiseks. Pesen hambad. Mõnikord (näiteks täna) panen sisse lokitangid ja koolutan tukka (see on liiga pikaks kasvanud ja tükib silmadesse). Riietun tööriietesse. Viin koduriided kappi.

7:33 Mina ja Kati asutame minekule. Mõnikord seltsivad meiega Jüri ja Ode, mõnikord lahkub Ode juba varem (7:19) - talle meeldib varakult kooli jõuda. Jüri, vastupidi, lahkub mõnikord ka esimesse tundi minnes meist hiljem.

Ca 7:44 Panen Kati Reaalkooli ees maha.

Ca 7:55 Olen oma töölaua taga.

Kommentaarid (3) -

  • siuu

    02.10.2007 21:14:36 | Vasta

    assa, suudaks mina ka nii, kadedaks teebSmile

  • morgie

    04.10.2007 16:40:18 | Vasta

    6.40-7.55, lapsed söödetud, kass kasitud, kodu korda, lapsed koolis, ise tööl -  1 tunni ja 15 minutiga. Neetult hea aeg ju!

  • Kaja

    04.10.2007 18:23:20 | Vasta

    On jah päris kiiresti tehtud. Aga eks edu võti seisneb selles, et mu kodust (Kristiinest) tööle (Lasnamäele) sõidab sel kellaajal suuremate seisakuteta. Ning selles, et ma ei tee põhjalikku meiki ja soengut Smile

Lisa kommentaar

Loading