Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Mobiil-ID ja e-Maksumeti sobivus testitud

Esimeste e-valimiste ajal olin poliitikas nii pettunud, et täitsin oma kodanikukohust ainult sellepärast, et valida valimisviis ja suurendada e-valijate osakaalu. Maksuametis ma pettunud ei ole, ent kuna tänavu saab esimest korda siseneda e-maksuametisse Mobiil-ID abil, valisin just selle oma tuludeklaratsiooni esitamise viisiks.

Toimis, miks ta ei oleks pidanudki toimima. Üldse tundus e-maksuamet mulle eelmiste aastatega võrreldes kuidagi kiirem ja erksam, kindlasti on seal igas mõttes arendustega tublit tööd tehtud.

Esimesel sisenemisel täitsin ära kõik muud vajalikud andmed peale eluasemelaenu. Selle andmete saamiseks tuli aga siseneda panka. Igaks juhuks lahkusin selleks ajaks e-maksuametist ning kui pangas olid andmed kinnitatud, sisenesin uuesti. Seekord siis küll panga kaudu, sest link e-maksuametisse oli seal käepäraselt olemas.

Ja saigi deklaratsioon esitatud.

Meeldetuletuseks aga lahutatud paaridele, kelle puhul on oluline, millise vanema arvele laekub laste pealt saadava täiendava maksuvaba tulu tagastus: lapsed tuleb kanda ainult ühe vanema tuludeklaratsiooni! Selle omasse, kes vanemate kokkuleppel nende pealt enammakstud tulumaksu tagasi saab. Sest tuludeklaratsioonil laste lahtri juures sellekohast hoiatust ei ole ja nii juhtuski, et ehkki mina ja mu eksabikaasa oleme juba seitse aastat esitanud eraldi deklaratsioone ja meil on kokkulepe, et laste maksuvaba tulu tuleb mulle kui laste kasvatajale, kandis tema tänavu - midagi paha mõtlemata - lapsed oma deklaratsiooni. Lihtsalt täitis järjest ja korralikult kõik lahtrid, mis täitmist vajasid :) Aga mina mõtlesin küll halba, ja palju, kui oma deklaratsiooni täitma asudes selle avastasin. Jõudsin teda mõttes juba laiaulatuslikus alatuses ja nurjatuses süüdistada ning kolme tunni jooksul universumisse palju negatiivset energiat ja emotsiooni paisata, enne kui selgus, et ta tegi seda lihtsalt teadmatusest. Võtku teised sellest juhtumist õppust :)

Ja siin veel ka viide minu isiklikule Mobiil-ID kampaaniale. Kolm esimest soovitatavat on mul juba olemas - aitähhh! :)

Kommentaarid (2) -

  • maare

    18.02.2008 10:01:22 | Vasta

    ja nüüd jääb üle vaid põnevusega oodata, kas ka sellel aastal pead maksuametisse oma laenulepingu faksima või mitteSmile)

  • Kaja

    18.02.2008 10:47:16 | Vasta

    Ma usun, et mitte Smile Eelmisel aastal leppisime kokku, kuidas me laenulepingus olevaid nulle ja/või o-tähti loeme (st mis on number ja mis on täht). Aga see on ka juba 9.aasta, nii et oleks ka aeg konsensusele jõuda selles osas Smile

Lisa kommentaar

Loading