Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Nagu Peegli päevil

Eile õhtul ja täna hommikul lahendasime üht ajakirjandusse läinud juhtumit, kus klient (peab kahjuks ütlema, et enda rumalusest) endale suure arve tekitas. Iseenesest tavapärane töö - alati otsime sellisel puhul üles kliendi pöördumised (kui neid on) ning taastame omalt poolt juhtunu üksikasjad nii palju kui võimalik. Paratamatult võtab see ka aega, ehkki mõistan, et ajakirjanikel on tavaliselt kiire. Täna lisandus veel meiliprobleem, nii et esimene kiri lihtsalt ei jõudnud kohale. Ja mina läksin seda teadmata pärast Send nupu vajutamist pikale koosolekule.

Mis mind aga tõsiselt rabas, oli selle ajakirjaniku kannatlikkus ja süvenemine. Kui ta mind pärast mammutkoosoleku lõppu kätte sai, ei valanudki ta mind viivituse pärast nördimusega üle. Vahepealset aega oli ta kasutanud hoopis enda põhjalikuks kurssiviimiseks selle teema nüanssidega, nii et põhimõtteliselt oli tal nüüd vaja ainult paar minu lauset lisada. Ning kogu tema suhtumine oli meeldivalt asjalik ja neutraalne. Pean silmas seda, et sageli on ajakirjanikud teise osapoole kommentaari küsides ta juba ette süüdi mõistnud. "Millega te end õigustate?" sõnastas näiteks retoorilise küsimuse üks ajakirjanik, kes, nagu hiljem selgus, pöördus sellega hoopis vale firma poole... Seekord aga - ei mingit minuni kumavat eelhäälestust ega soovi loost iga hinna eest skandaali välja pigistada.

"Meil on lihtsalt rohkem aega ja veidi teine suunitlus kui suurtel lehtedel," ütles mu vestluskaaslane leebelt, kui teda põhjaliku eeltöö ja mõistva suhtumise eest tänasin.

Nojah, tegu oli piirkondliku väljaandega.

Üldiselt pean ma küll veelkord ütlema, et enamasti on mul oma meediapartneritega vedanud - tehnoloogiast, majandusest ja viimasel ajal ka tarbijakaitsest kirjutavad asjalikud inimesed. Aga üha rohkem hakkab siiski sekka viskama ka pealiskaudseid lahmijaid, kahjuks. Kes asjast midagi ei tea ega tahagi teada, kuid loo viskavad kokku nii nagu neile tõlgendus.

Sellepärast vist ongi nii jahmatav, kui vahelduseks tuleb (minu jaoks) uue ajakirjanikuga suheldes nii positiivne kogemus nagu täna.

 

Kommentaarid (2) -

  • Ni

    17.04.2008 21:42:48 | Vasta

    Erand kinnitab reeglit?

  • Anneli

    17.04.2008 22:34:36 | Vasta

    Väga armas! Ma juba kujutan ette kui naerusuise ilmega Sa pärast seda kõike olid Smile

Lisa kommentaar

Loading