Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Normaalne?

Harva, kui mina reklaamide peale endast väljun - oma töise tegevuse tõttu olen nende suhtes ilmselt immuunseks ja tuimaks tehtud :). Aga kõik pole veel kadunud, mu sotsiaalne närv on ka reklaamide alal vist siiski alles - sest nüüd see juhtus.

Tallinna tänavapilti ilmusid mõni päev tagasi verised kolme sõrmega käed, kust kaks ilmselgelt ära lõigatud. All kiri "Normaalne?"

Arvasin, et küllap on tegu mingi shokile pretendeeriva tobeda sotsiaalreklaamiga - millegipärast kipun ma viimasel ajal kõiki jälkusi kõigepealt sotsiaalreklaamiks kahtlustama. Jüri küll arvas, et see on hoopis Husqvarna kampaania: osta meie saag ja sinuga ei juhtu midagi sellist :)

Aga ei ühte ega teist. Selgus saabus täna, kui tiiseri jätkukampaania välja ilmus: tegu on AKNATOOTJA reklaamiga ning reklaamitakse akent, millel erinevalt teistest on viis kambrit.

Mis iganes asjad need aknakambrid ka pole, reklaam on haige. Haige.

Mis küll toimub agentuuri loovjuhi peas, kellel sellised paralleelid ja assotsiatsioonid tekivad? Tahaks küsida nagu tema reklaamis - normaalne?

 

 

Kommentaarid (4) -

  • kajakas

    29.07.2006 11:19:54 | Vasta

    mina arvan, et see on kellegi üksiküritaja tehtud reklaam, sest näeb niivõrd kohutavalt kole ja ebaprofessionaalne välja. Minu laps oli sellest verisest käest jõle  šokeeritud, aga tänu sellele saime palju profülaktilist juttu kääride ja noa kohta rääkida. Eile kui nägi kaunui ,aniküüriga käsi, siis ohkas kergendatult ja oli väga rõõmus Smile, et see tädi pole terava noaga mänginud.

  • Fre

    29.07.2006 15:33:35 | Vasta

    See reklaam on jah päris hull... Algul meenutas kunagist nähtud sotsiaalreklaami Saatchi & Social kollektsioonist - teemal "sel aastavahetusel me pürotehnikaga ei mängi". Nii ma siis nuputasin paar päeva, et mis see lähim "raketipüha on". Seos jäi mulle igatahes täiesti arusaamatuks, mõistetav oli ainult mõõtmatu koledus.

  • Tanel

    30.07.2006 22:34:29 | Vasta

    Mul selle kampaania peale tahtmine teha mingi alternatiivne kampaania (nagu banaaniahvi "kaka haiseb" ja "Eesti rahva till").
    Markeeriks viiesõrmelise maniküüritud viiekambrilist akent sümboliseeriva käe kui proteesi ja tavalise käe pildi alla kirjutaks, et NORMAALNE aken on puidust.
    Jõuetut viha tekitab selline asi, läheks kaebama või plakateid maha tõmbama kui kummalgi neist tegevustest reaalset tulemust oleks loota.

  • Tanza

    31.07.2006 11:50:55 | Vasta

    ma ei tea miks, aga ei tundu kuidagi eestipärane öelda, et normaalsel aknal on 5 kambrit. Ja kuidas on seotud normaalsus akna headusega??? Mul seostus see kohe mõne teise rahvuse esindajaga, kes on tahtnud oma reklaami riigikeeles avaldada. Pealegi, miks on see normaalne, et aknal on 5 kambrit, seda reklaam ei seleta, pigem oma toote upitamine. Mõtetu toode, kui mul oleks akent vaja, siis ma sellelt tootjalt küll akent ei ostaks.

Lisa kommentaar

Loading