Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Ode Liisi juuksed

Ode Liisi 13.eluaastat iseloomustab välispidiselt kõige paremini see, et ta on selle jooksul kolm korda oma juukseid lühemaks lõiganud.

Kõigepealt olid tal sellised pikad juuksed, nagu näha esimesel vasakpoolsel pildil (tehtud talvel koolikarnevalipäeva hommikul). Mulle see väga meeldis, nii et ma üldse ei nurisenud, kui mõnikord pidin aitama tal juukseid kammida. Enamasti küll polnudki seda vaja, sest Odel on samasugused rasked siledad juuksed kui minul, nii et need eriti pusasse ei lähegi.

Aga mingil ajal hakkas Ode tahtma juukseid lühemaks lõigata. Hulk aega punnisin ma vastu (lihtsalt sellepärast, et mulle meeldisid tema pikad juuksed), aga kuna ta siiski oli pikkadest juustest nii tüdinud, siis andsin alla.

Tulemuseks sai õlgadeni või pisut allapoole ulatuv sirge lõikus, mida Ode demonstreerib maikuus parempoolsel pildil Pronkssõduri lillevälu taustal (käisime ühel vihmajärgsel pärastlõunal seal Karini, Kairi ja lastega jalutamas.

Aga selline poolpikk olek oli kuidagi mittemidagiütlev ja ilmselt Odele endale ei meeldinud. Nii et mingi aja pärast hakkas ta rääkima, et tahaks juukseid veel lühemaks lõigata. Nüüd ma isegi ei punninud vastu, ainult ütlesin, et mõelgu selle peale, et kui veel lühemaks võtta, siis kulub väljakasvatamiseks (kui see soov peaks tekkima) ikka väga kaua aega. Ode arvas, et võib küll lõigata.

Tulemuseks sai siis kukalt paljastav ja eest kõrvanibudeni ulatuv sirge juukseserv, mis Odele tegelikult väga hästi sobis. Eriti nende kelmikate pintselsabadega (tagant keskmised juuksed patsikestesse ei ulatunudki), nagu suvel Ukrainas tehtud vasakpoolsel pildil.

Aga sellega polnud 13.eluaasta juusteprojekt veel sugugi lõppenud. Enne kooli läks Ode nimelt juuksurisse ja lõikas endale - poisipea!

Sellest mul juhuslikku pildiklõpsu ei olegi. Peab teda sünnipäeval pildistama :)

PS. Kahjuks on tänavune XDream täpselt 23.septembril, nii et tähistame Ode sünnipäeva päev varem, laupäeval.

Kommentaarid (2) -

  • KajaT

    24.09.2007 00:41:33 | Vasta

    tead, ma oma tytre peal kogesin sama asja...et kui hakkas nagu täiskasvanumaks saama, ajas juuksed maha...ja tahtis eristuda teistest, sest tavaliselt on köik klassikaaslased samasugused pikkade juustega..

  • viivi

    24.09.2007 11:34:58 | Vasta

    Ups! Meil on vastupidine probleem. Nimelt pole minu tüdruk nõus isegi mitte 5 cm juukseid maha lõikama. Oleme vist tema 11 aasta joolsul ka ainult umbes 3 korda juuksurit külastanud. Ootan pikisilmi siis seda 13-ndat eluaastat, äkki siis midagi muutubSmile

Lisa kommentaar

Loading