Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Ode käib ortodondil

Ode ortodontia eellugu ulatub aprilli lõppu, kui üritasime talle ortodondi juures aega kinni panna. Lõpuks saimegi - oktoobrikuusse. Ent siis ühel juunialguse päeval helistati ortodontiakeskusest ootamatu pakkumisega: neil on üks aeg homme vabaks jäänud ja kas meie saaksime tulla. Saimegi.

Esimesel visiidil vaatas arst hambad niisama üle ja hindas, et Ode põhimure - väike vahe kahe ülemise esihamba vahel - pole midagi hullu ja sellega võibolla isegi ei peaks tegelema, kuid (nagu ka tavaline hambaarst meile öelnud oli) on Odel vale hambumus. Selline, kus ülemised hambad ulatuvad alumistest liiga palju ette.

Saime järgmise aja pärast jaanipäeva (probleem on just esmavisiidi aja saamisega, edasi läheb juba raviplaani järgi) ning sellel teisel korral võeti Ode hammastest jäljendid (sinise silikooni sisse hammustamise abil) ning tehti röntgenpilt.

Järgmine aeg on juuli alguses. Selleks ajaks kaalub arst, kas mõistlikum on hakata ülemisi hambaid tahapoole lükkama või alumisi ettepoole tooma.

Mis aga mulle väga meeldivaks üllatuseks oli, oli see, et ka teise külastuse eest ei võetud rohkem raha kui visiiditasu 50 krooni. Tavaline hambaarst Kesklinna Hambapolikliinikus, kelle käest saimegi soovituse ortodondi juurde minna, oli meid nimelt hoiatanud, et ortodontia on tasuline ja selle eest haigekassa ei maksa. Aga osutus, et vähemalt röntgeni ja hambajäljendite tegemise eest siiski maksab. Eks näis, mis edasi saab.

Lisa kommentaar

Loading