Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Õnnetina

Uusaastaööl valasime tina. Ostsime Loksa Superboxist hobuserauakujulisi tinasulameid ning kaks sulatuspanni ning paar tundi enne aastavahetust hakkasime mässama. Algul proovisime panni hoida nelja tahiga küünla peal, aga kuna seal läks liiga aeglaselt, panime pliidi alla tule ja sulatasime tina otse pliidisuus. Ning siis karmauhti veekaussi.

Mis meil välja tuli?

Ode sai endale esmapilgul mitmeharulise tinakänkra, millest me ei osanud midagi välja lugeda. Aga valguse ette tõstetult vormus temast varjuna nagu võluväel kassikuju - silmad põlemas, saba uhkelt püsti. Ode ja kass - kuidas siis muidu :) See kandiline lisavari pildil on aga kaamerast - uue fototöötlusprogrammiga pole ma veel piltidest liigsete osade väljalõikamist ära õppinud.

Jüri sai endale suure ninaga päkapiku. Nii ütles Ode. Aga Jüri omast ei saanud millegipärast tehtud varjupilti, vaid ainult see, kus tinakuju on ta pihu peal. Minu meelest sarnanes see pigem küll eestvaates elevandiga - lont ja suured kõrvad.

Mina sain... ei teagi, mida. Õnn läks igatahes kaheks tükiks - ise nägin neis puud ja inimest, teised suurt lindu ja linnupoega .

Tõlgendamine, mida need kujud tähendavad, jääb igaühe enda teha.

Kati võttis seekord uut aastat vastu koos sõpradega, seepärast temal ka oma tinakuju ei ole. Teiste eest ju valada ei saa.

Kommentaarid (3) -

  • Siiri

    02.01.2008 19:57:01 | Vasta

    Õnne saab teise eest valada küll. Tegelikult käiski õnne valamine nii, et pere kõige tähtsam liige valas kõigi nimel õnne, enne valamist selle nime nimetades, kelle õnne ta valas.
    Siin on mõned tähendused ka:
    http://buduaar.ee/Artiklid/articleId,260615

  • Kaja

    03.01.2008 21:56:08 | Vasta

    Seda ma ei teadnudki. Meil pidi raudselt ka väike laps kopsiku enda kätte võtma ja külmaveeämbrisse kallama. Oleks võinud ma siis küll pere tähtsaimaks liikmeks hakata ja ka Katile õnne valada Smile

  • Pärdik

    04.01.2008 09:16:14 | Vasta

    Õnnelikku uut aastat!
    Õnne saab valada ka lemmikloomadele. Vähemalt meie tegime 2 aastat tagasi nii. Lapsed valasid kassile. Ja kuju vaadates lugesid sealt välja hiire.
    Kass (tubane kiisu, oma elus vast 5 hiirt kohanud) püüdiski 1. jaanuaril hiire. Hiirel oli ka õnnelik päev - peale tunniajalist mängimist laskis kiisu ta lahti.

Lisa kommentaar

Loading