Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

POP! Session

Kolasin minagi täna mööda POP! Sessionit ringi, ehkki 30+ inimesed olid seal umbes sama sage nähtus kui punkar pensionäride klubis. Siiski-siiski, ehk pisut sagedasemad: isegi üks võistleja oli 31-aastane. Ja ta isegi võitis mingi rulavõistluse. Teisele kohale tuli seal aga 16-aastane kutt, lendav Läti imelaps, nagu kommenteeris väsimatu Madis Malk. Niipalju siis põlvkondade seosest.

Aga hoolimata minu ebakohasest vanusest ning sellest, et mulle on olemuselt täiesti arusaamatu kontseptsioon kihutada mingi asja peal, millest sa kinni ei hoia ja mis pole sinu külge kinnitatud - mulle meeldis. Uskumatu, aga tõsi.

Meeldis see omaette subkultuuri tunne, kus kutid longivad, rulad kaenlas, ja tüdrukud püüdlikult oma nunnut olemist karmi kesta taha peita püüavad. Olguolgu, enamik neist oli muidugi puhas wannabe, aga teismelistele on see veel andestatav ja isegi omamoodi armas.

Meeldis õhkkond, kus igal tasandil ja igas nurgas oli oma meeleolu, kuid siiski allutatuna ühtsele tervikule. Väiksemad lapsed pidasid padjasõda ja kiikusid lounge´i kott-toolides, spordipoodide esindused kauplesid rula- ja rattastafiga, Fructise boksis tehti soovijatele soenguid. Oli minulgi kiusatus end juuksepasta "lõngad püsti" mannekeeniks ohverdanud, kuid õnneks oli seal pikk saba.

Meeldis võistlus, ehkki ma siiamaani ei saa aru, mille järgi trikke hinnatakse ja kõigekõige kõvemaid tegijaid selgitatakse. Mulle meeldisid kõik. Trikiratturite hullud hüpped ja rulatajate tegemised. Ehmatav ja kahju oli kukkunutest - üks trikirattur näiteks lendas koos rattaga verdist välja, ratas ühele poole üle kõrvaloleva rularambi, ise teisele poole - aga kõik nad tõusid püsti moel, nagu poleks valu ja füüsikaseadusi nende jaoks olemaski.

Meeldis ka omalaadne släng või spetsiifiliste oskussõnadega keelekasutus. Ma isegi lubasin, et teen põhiterminid homme endale selgeks - kaua ma ikka targa näoga verti vahin, kui palutakse tähelepanu rambi poole suunata ja muud sarnast.

Ah jaa, ka mina olen kunagi sõitnud asjaga, mida rulaks nimetati. Nõuka-ajal, sellise kõrgete kipakate ratastega, made in kuskil sõbralikus sotsriigis. Sellise rulaga sõideti mööda siledat asfalti ja sõiduoskus tähendas seda, et kehaliigutustega pidid suutma rula võimalikult kaua liikumises hoida. Kõva sõna.
____
Ode ja Kreete võitsid mõni aeg tagasi POP! Sessioni tasuta pääsme, nii olid nemadki seal. Hea, et nad koos olid, sest siis oli neil lõbusam - aga üldiselt oli üritus nende jaoks veel vist siiski igav. Tõin nad meie poole - ka alustanud olime siit koos-, ja Kreete ema tuli talle siia järele. Kreete muljeid ei jõudnud küsida, aga Ode tunnistas küll, et ta tüdines ära ja muusika kah ei meeldinud. Eks seegi ole kogemus.

Lisa kommentaar

Loading