Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Pikad pühad maal

Juba neljapäeva õhtul sõitsin koos Ode, Anna ja Mardiga maale. Kati jäi linna, sest tal oli pühade ajal Olde Hansas proovitööpäev. Ning Jüri sõitis oma radu koos Vanaisaga - nemad tõid töökojast ära ja paigaldasid Väljaotsa Memme hauale Loksa kalmistul hauakivi. Järgmisel päeval liitus meiega Kairi ning laupäeva õhtul Leivo, Kreete ja Ramses.

Mis me siis maal tegime?

Kaevasime läbi ümmargused lillepeenrad.

Istutasime maha roomava kadaka, mille Mummi linnast saatis, ning rohkelt suvelilli. Uue köögi ees traktorikummis ning vana vahtra kännus on mungalilled, kivi juures clarkiad (ma ei tea, kuidas nende eestikeelne nimi on) nagu eelmiselgi aastal, teises autokummis lillherned ning teises ümmarguses peenras veel mingid ilutaimed, mille nimi enam meelde ei tule (õnneks pistsin pakisildid iga peenra äärde, saab hiljem järgi vaadata). Lisaks puistasin mitmele poole üle-eelmisel aastal korjatud lilleseemneid - nendelt lilledelt, mis praegu kasvavad rohuaias. Näis, kas lähevad veel kasvama -eelmisel aastal lihtsalt unustasin nad.

Lisaks on mul kodus rõdukasties eelkasvatamisel mitmeid sibullilli ja külvikuid. Need saab kasvukohale istutada, kui öökülmaoht möödas.

Tassisime keldrist välja kartulid. Need nüüd soojenevad kastidega köögis, kuhu soe õhtupäike sisse paistab.

Veetsime Kairiga poolpäeva maasikavagude vahel, võideldes pealetükkiva orasheina ja võilillega.

Puhastasime sügavkülmiku, mis oli sügavkülmetamisest loobunud.

Ning kuna külmik oli sahvripõranda üle ujutanud, tassisid Ode ja Anna põrandavaibad jõkke ning lasid neil seal liguneda. Üllatavalt puhtaks läksid (nii puhtaks, kui ühed mitukümmend aastat vanad kaltsuvaibad üldse minna saavad) ning kuivasid päevaga aia peal ära kah.

Koorisime üüratu koguse tillukesi kartuleid (suured jäid seemneks, eelmisel aastal oli ju vilets kartulisaak) kartulipudru jaoks.

Grillisime.

Mina ja Leivo käisime jooksmas (Nõmmeveski sillalt üle jõe ja Valgejõe silla kaudu tagasi).

Kairi koristas tube.

Tüdrukud (Ode, Anna ja Kreete) käisid Teeotsa jõesaarel piknikku pidamas ja päevitamas. Jõe ääred, muide, on tee ääres suuremas ulatuses võsast puhastatud - ilus on küll ja jõgi paistab maaliliselt teele, aga näiteks seesama Teeotsa varem ni varjuline ujumiskoht on nüüd kah nagu peo peal :)

Käisime külakoosolekul.

Ja nii edasi.

Ja kuidagi ei tahaks homme kontorisse minna - oleks aga maal edasi veel ja veel ja veel...

 

 

Kommentaarid (2) -

  • Eppppp

    06.05.2009 11:40:04 | Vasta

    Mhm.Miks te suured kardulad seemneks panite? Väiksed pannas ju seemneks.

  • Kaja

    06.05.2009 14:27:21 | Vasta

    Need nn suured olid tegelikult normaalse aasta seemnekartuli suurused Smile

Lisa kommentaar

Loading