Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Poolteist tundi bussiga tööle

Täna hommikul testisin, kuidas jõuda ühistranspordiga Mustamäe tagasopist Akadeemia teelt Lasnamäe Valgele tänavale. Nimelt viisin täna auto Vilojetti tagaklaasi vahetusse ning pidin sealt tööle jõudma.

Kell 8:30 on minu auto aeg, kuid olen kohal juba 8:15. Võtmed üle antud, siirdun lähimasse bussipeatusse, olles eelnevalt eelmisel õhtul internetist tuvastanud, et buss 13 kulgeb sealt otse Lasnamäele. Ostan mobiiliga tunnipileti.

8:28 saabubki buss. Meeldivalt soe, ainult veerandtäis: inimesed istuvad ühekaupa istmetel. Võtan minagi endale ühe vaba kahese pingi ning hakkan mobiililt uudiseid lugema.

Kõik sujub suurepäraselt kuni buss keerab Tammsaare teele. Seal jääb ta lihtsalt seisma. Ummik.

8:42. Liigume vähehaaval ja tigusammul siiski edasi. Uudised on loetud, asun oma meilide kallale.

9:00 Oleme juba Tammsaare tee ja Mustamäe tee ristis. Öösel on kahjuks vähe meile saadetud, nii et tegevus telefoniga hakkab end ammendama. Üritan vaadata mobiilifilmi "Tarbimise iha". Link ei avane. Mõtlen, et vaataks linna liikluskaamerate pilti, aga bussiga ummikus istudes ei tundu see millegipärast liiga lahe.

9:12 Oleme juba Tammsaare tee ja Sõpruse puiestee ristis. Testin mobiilblogi teenust (hetkel avatud ainult testijate grupile): saab ka midagi vajalikku ja kasulikku teha.

9:18 Järvevana tee on meeldivalt tühi. Bussijuht annab gaasi, nii et küllap vist eakas sõiduvahend igalt poolt nagiseb ja väriseb.

9:25 Viadukti alt saame läbi kahe foorikäiguga - hommikused ummikud on siin juba möödas. Panen telefoni kotti: peaksin varsti juba kohale jõudma.

9:28 Buss hakkabki mulle sobivast suunast kõrvale kalduma, nii et astun Majaka tänava nurgal maha. Telefonile saabuv SMS annab teada, et mu tunnipilet on aegunud. Kaalun hetke, kas minna siit edasi jalgsi, kuid näen, et teisel pool teed on käänaku taga bussipeatus mulle sobivas suunas tänavaga. Sõita oleks küll ilmselt vaid paar peatusevahet, kuid korraliku kodanikuna aktiveerin uue tunnipileti.

9:32. Astun bussi 58 ja sõidan kaks peatust. Siis ütleb sisemine GPS, et buss liigub minu soovitud sihtpunktist juba mööda ja liiga kaugele. Astun maha.

Täiesti suvaline koht. Mitte et ma Lasnamäed üldse liiga hästi tunneks, aga siin pole küll kunagi olnud. Võtan ühesuguste hallide majade vahelt enamvähem sobiva suuna.

9:35 Hallide kõrgete majade vahelt vilksatab madal oranzh nurk. Statoil? Neid sõlmpunkte ma tunnen! Lisan reipalt sammu.

Ongi Statoil. Ja bingo! tema tagant paistab ka tuttav silt Klondaik.

9:48 Viimase kilomeetri kiirkõnnist õhetavate põskedega astun rõõmsalt majja. Minu tööpäeva algusest pole möödas kahte tundigi, kui ma juba kohal olen.

Kommentaarid (8) -

  • Terje

    03.05.2007 11:21:02 | Vasta

    Täna oli esimene päev, kus sõpaka ristmik suletud, sellest ka tavapärasest tihedamad ummikud ehk. Sul vedas, et trolliga tulema ei hakanudSmile

  • Kadri

    03.05.2007 12:10:53 | Vasta

    Nii nii, vot just sellepärast ma ei suuda tulla Lasnamäele tööle, ükskõik mis pakkumise peale! Kuigi ma tuleks ainult kesklinnast. Autoga nagu ei raatsi igal hommikul üksi tulla ja ühistranspordiga peaksin hakkama kell 7 sõitma! Uskumatu!
    Iga hinna eest hoian kesklinna ligi, saab jala: vähem närvikulu ja rõõm kõndimisest, õhtul jäävad töömured kõik jalutuskäigule maha, päike...

  • wolli

    03.05.2007 13:55:06 | Vasta

    buss või auto -- vahet pole, sõpruse-sütiste ristmiku remondi tõttu liikusid kõik neljarattalised nagu täid tatil.

  • kaur

    03.05.2007 18:17:55 | Vasta

    Minu tänane hommik: Kadriorg - Akadeemia tee, 08:11 - 08:48, ehk 37 minutit. Õhtul tulin kella viie paiku tagasi veel veidi kiiremini. Jalgrattaga siis. Dushi all käimine tuleb küll otsa lisada.

  • Kaja

    03.05.2007 22:04:06 | Vasta

    Jah, selle peale ma ei tulnudki, et ristmiku remondi esimene päev -mõtlesin, et alati on seal niimoodi....

  • ise

    04.05.2007 01:08:21 | Vasta

    Klondaik - ja tahad veel haritlane olla??? Õigekirja tunda? Inglise keelt osata? Õige on: Klondike!!!

  • erks

    13.08.2007 15:28:34 | Vasta

    Kas on bussi mis sõidaks otse kadriorust Akadeemia teele TTÜ juurde?

    Olin sunnitud Viimsist ära kolima kuna kõndisin peatusesse 21min, bussiga 30 min, kui õnnega koos olid. Kesklinnast siis edasi, alla 1,5h ei tule kõne allagi.

Lisa kommentaar

Loading