Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Põrgukass 8

23.mail on kokkuleplaslik sünnipäev meie Kistil. Kokkuleplaslik sellepärast, et kuskil mai lõpus ta sündis, ja kuna Kisti oli Ode sünnipäevakink tema 8.sünnipäevaks, valis Ode oma neljakuuse sünnipäevakingi sünnipäevaks sama kuupäeva mis tal endal.

image

Nüüd saab Ode nelja kuu pärast 16 ja Kisti sai eile 8-aastaseks. Väikesest algklassitüdrukust on selle aja jooksul saanud sire neiu ning tillukesest säravate silmadega karvakerast kohevakarvaline nõudlik kass.

Põrgukass – seda ütles Ode oma jumaldatud Kisti kohta ise. Siis, kui rääkisime vajadusest palavate ilmade korral kasse pesta, et nad nii hullult karva ei ajaks. “Tiffu laseb end hästi pesta, aga Kisti on tõeline põrgukass,” märkis siis Ode. Eks ta ole – kriipivat, turtsuvat, hammustavat ja igas suunas rabelevat looma sobib tõesti niimoodi nimetada.

Ka muidu on Kisti ülimalt iseloomuga kass. Igaühel end silitada ei luba, õue pääsedes kipub kohe minema jooksma ning jälgib kiivalt, et meie teine kass, Tiffu, Ode poolt liigselt hellitusi ei saaks. Või mis hellitusi – eile vaatas Ode Tiffu poole ja kutsus teda õrna häälega, mille peale Kisti kohe armukadedushoos Tiffut tuuseldama sööstis. Karvad lendasid, Tiffu põgenes diivani alla, kasside kaklusteele teelejäänud Ode jalg sai küünekahjustusi…

Või kui ta nördinud demonstratiivsusega oma kempsukastis nuusib, sest eelmisest koristusest on sinna veidi pissilõhna jäänud, nii et tuleb kasti sisu taas ära vahetada. Sest muidu pissib Kisti –samuti demonstratiivselt – kuhugi tuppa.

Või kui ta nõudlikult kräunub, soovides, et Ode – ja ainult Ode – tema kõhtu sügaks. Või talle sinki annaks.

Või kui ta etteheitvalt hammustab, kui sügamine liiga loiuks on jäänud või sootuks lakanud…

Põrgukass mis põrgukass! :)

Aga kõigile meile, eriti muidugi Odele, lõpmata armas.

Ja mõnikord paistab ta nii malbe ja hea, kui keras Ode padja kõrval magab ja nagu suurim nunnu…

Pingbacks and trackbacks (1)+

Lisa kommentaar

Loading