Get a life!

Kaja kirjutab elust ja kõigest, mis selle sees on

Rannailmad

Võiks küll nuriseda palavuse üle (+30 ja rohkem), aga mulle meeldib. Olgu ometi meilgi Eestimaal soe ja suvi! ja palavuse eest saab ju randa minna.

Laupäeval, enne isa sünnipäeva algust, käisime Karini, Kairi ja kõigi hetkel kohalviibivate lastega Tapurla rannas. Vesi oli soe, algul ka täiesti tüüne ja peegelsile. Hiljem kergitas väikse tuule, mis veepinna säbruliseks ajas. Aga liiva ei jahutanud see tuuleke küll mitte sugugi, pärastlõunal palja jalaga õieti astuda ei saanud.

Pühapäeval sai ette võetud Võsu trett. Eelmise päeva seltskonnale lisandus Leivo oma lastega, nii et lapsi oli lausa hulgi - kokku üheksa, vanusevahemikus 4 (Helen) kuni 13 (Jüri). Kui nad kõik ühistöös rannaliiva basseiniauku ja veekanalit kaevama hakkasid, oli ikka rügement küll.

Vesi jätkuvalt soe, aga päeva peale ajas tuul üles korralikud, kergelt isegi vahuharjased lained. Sai vastu ja alla lainet mõnuga ujutud, põhiliseks lõbustusatraktsiooniks olid aga muidugi õhkmadratsid ja kummirõngad. Leivo korraldas lastele lausa sukeldumisvõistluse: kui mitme madratsi alt keegi läbi ujuda jaksab.

Õhtupoolikul käisime veel jõe ääres. Kärga juures, nagu ütleb selle Valgejõe käänaku kohalik nimi. Veetase jões on kuiva ja kuumaga olematu, aga jalapuude (see on käsipuuta sild üle jõe) alusest tammist sai siiski kummimadratsiga alla sõita ning ülalpool sügavamas kohas ka paar tõmmet ujuda. Nii et lusti jätkus.

Ja igatahes loodan egoistlikult, et ka kuumalaine ja rannailmad jätkuvad.

Lisa kommentaar

Loading